20 Aralık 2012 Perşembe

Evde sucuk yapımı

Sucuklar irili ufaklı olsada lezzetine doyum olmuyor. Sonbahara doğru eşim arkadaşıyla beraber yapmıştı.Aslında yapım aşamasını görüntülemek isterdim ama kızlarımla uğraşmaktan fırsatını bulamamıştım.




 Artık sonradan resimlerini çekmekle yetindim.Bu da kış hazırlıklarımdan birisiydi.Bu sene diğer senelere oranla daha fazka kışlık  hazırladim.zamanla onlarıda yayınlayacağım.

Gelelim sucuk yapmak isteyenler için tarif vermeye.Yalnız bu tarif bizim yaptığımız ölçüydü.az yapmak isteyenler ölçüler üzerinden azaltarak yapabilirler.

MALZEMELER:  5kg yağlı dana kıyması
                            75 gr tuz
                            25gr pul biber
                            75gr toz kırmızı biber
                            25gr kara biber
                            50gr kimyon
                            75gr sarımsak
                            yeteri miktarda kuru bağırsak

YAPILIŞI:Öncelikle bütün malzemeleri genişçe,yoğurmakta zorlanmayacağınız bir kabın içine alın.Sarımsakları ister rendeleyin,isterseniz dövün.hepsini beraber iyice yoğurduktan sonra 1 gün dinlenmeye bırakın.Bir sonraki gün önce bağırsakları sıcak suyla ıslatın. yumuşadığından emin olduysanız artık doldurmaya hazırsınız demektir.Bu işlemi kıyma makinesinin sucuk doldurma aparatına bağırsakları geçirerek yapabilirsiniz. akabinde resimde gördüğünüz üzre kurumaya bırakıp 3-4 gün bekledikten sonra muhafaza edilmek üzere buzdolabına kaldırabilirsiniz.

5 yorum:

  1. Bir kayserili olarak bu sucuklar harika keske benim yerimde olsaydinizda sizde bu leziz sucukları tatsaydınız :-) EN İYİSİ KOLLARINIZI SIVAYIN VE HAYDİ HANIMLAR KATKISIZ GERCEK SUCUK YAPMAYA

    YanıtlaSil
  2. burada olmamızın en büyük avantajı her şeyi kendimiz yapıyor olmamız ve doğal beslenmemiz.istanbula dönünce burayı çok arayacağım.yorumların için teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık Şulecim.

    YanıtlaSil
  4. sucuğunuzudamı yapıyorsunuz maşallah sizee :)
    nefis ne güzel içinde ne olduğu belli iç rahatlığıyla yenir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım sucuğumuzu da kendimiz yapıyor ve gönül rahatlığıyla yiyoruz.

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...