29 Aralık 2012 Cumartesi

Gözleme,bazlama,lavaş,hamur kızartması(pişi)


1-Hamur kızartması(PİŞİ)

2-MAYALI LAVAŞ EKMEĞİ


Aynı hamurdan neler  yapabilirim,kaç çeşit farklı tatlarda ürün çıkarabilirim diye düşünenler için faydalı olacağına inandığım  bir sunum yapmak istiyorum.Hamuru biraz fazla mayalamışken sizlerle de paylaşmak için bu çeşitleri yapmaya karar verdim.Ortaya tam 4 çeşit birbirinden farklı tat ve lezzette hamur işi çıktı.Eşimin ve kızlarımın bayıldığı bu çeşitleri ben sıklıkla yaptığımı söyleyebilirim.Bir de işin güzel tarafı var ki, yiyip yiyip kilo almıyor olmaları.Hamurun tarifine gelince ekmek hamurunun aynısı diyebilirim.Tek farkı Biraz daha katı yoğuruyorsunuz.Yani kulak memesi yumuşaklığından biraz daha yumuşakça bir hamur olacak.


MALZEMELER: 1 kg un,1 tatlı kaşığı tuz,2 çorba kaşığı kuru maya(ya da yaş maya)ve su


Burada hamurun mayalanmış hali,sonra havasını alıp tezgahta yoğurduğum hali ve pişi yapmak için biraz açıp kestiğim hali var.Aşağıdaki resimde yine yaptıklarımın devamı olan bazlama ve sucuklu 
gözlemeler var.

3-GÖZLEME VE 4-BAZLAMA

Gözlemeyi ise avuç içi büyüklüğünde bezeler hazırlayıp kalın olmayacak şekilde açıp içine dilediğiniz harçtan koyabilirsiniz.Ben domates,biber ve sucuk karışımından oluşan bir harç    hazırladım.Kıymalı,ıspanaklı,peynirli ve patatesli olanları da son derece lezzetli oluyor.Dediğim gibi harcını siz dilediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz. Bazlamanın bezelerini de gözleme yaptığım resimdeki bezelerin iki katı büyüklüğünde hazırlayıp elinizle yada merdane yardımıyla biraz açıp tavada altı üstü pişene dek çevirerek pişirebilirsiniz. Lavaşları da yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlayarak  ve mümkünse ince açarak tavada ya da varsa  sac da pişirebilirsiniz.






Denemek isteyenlere hem kolay gelsin hem de afiyet olsun:))

3 yorum:

  1. super gozukuyorlar sabah evde dörtdörtlük kahvaltı vardı sanırım ne iyi ya bende sabah mayalayip pisi yapicam pazar esim de evde soguk ta var disarda evde oluruz senin site iyi oldu inan fikir veriyor bize ellerine sağlık arkadasim bir ara bana profiterol yapsak olmazmi :-)

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık, bir hamurla herkesin gönlünü hoş etmişsin, bu kadar güzel hamurişi yap, kendinde yeme:)müthiş irade:)tebrik ederim o zaman, iyi ders, unutmicam bunu:)

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık hepside samimiyetle söylüyorum çoooooooooooook güzel olmuş.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...