28 Aralık 2012 Cuma

Şerbetli Mandalina Tatlısı


"Artık mandalina da şerbetli tatlı kervanına katıldı.Şerbetli mandalina tatlısı vitrinleri süslemeye başladı.Denizlili ustaların bu yeni buluşu vatandaşlardan da tam not almış."cümlelerini duyar duymaz televizyonun başına koştum.Eşim sabah haberlerini izlerken denk geldim bu güzel tatlıya ve hemen yapmaya karar verdim.Kış aylarının vazgeçilmez meyvası mandalina Denizlide artık vitrinleri süslüyormuş.Denizlili ustalar bu sevilen meyvanın tatlısını yapıp vatandaşın beğenisine sunmuşlar.Özellikle çocuklar tarafından çok ilgi görmüş.Aileler sabah kahvaltısında bile yemek için alıyorlarmış.Ayrıca misafirliğe giderken hediye olarak götürüyorlarmış.Bu farklı tatlının yapılışına gelince, 




MALZEMELER :   
1litre su
1,5 kg şeker
1-2 kg mandalina
4-5 adet limon tuzu                               

YAPILIŞI: Üzeri hafifçe rendelenen mandalinalar bir kaç yerinden delinerek bir gün boyunca suda bekletilecek.Bu işlem kabuğunun vereceği acı tadın kaybolması için gerekli.Tabi arada bir suyunu değiştirmeyi unutmayınBir sonraki gün önceden kaynatılmış suda biraz kaynatın.Dağılmayacak şekilde kaynamasına dikkat edin.Çünkü aynı işlem 2 kere tekrarlanacak.Mandalinaları kaynamış sudan alınca hemen soğuk suya koyun.2.turda kaynayan suyu değiştirmeyi unutmayın.Ardından 1 litre su, 1,5 kg şeker ve limon tuzuyla hazırlanan şerbet kıvama gelince mandalinaları koyuyoruz.Yaklaşık 1,5-2 saat kaynatılan mandalinaları soğuduktan sonra servise sunabilirsiniz.Kış ayında olmamıza rağmen bu tatlının yanında dondurma servisi yapmadan duramadım.Kesinlikle çok yakıştığından emin olabilirsiniz. 





Vücudun dostu,nezle ve gribin doğal ilacı,farklı aroması ve zengin içeriğiyle tam bir vitamin deposu olan mandalinayı farklı bir tatla beğeninize sunuyorum.Şerbetli mandalina tatlısı umarım sizinde deneyip beğenerek yediğiniz tatlılar arasına girer.

12 yorum:

  1. ellerine sağlıkta ben denemeye korkarim sen yapmisken tadina baksam nasil oldu begendinmi cok sasirdim

    YanıtlaSil
  2. ilginçmiş, ilk kez duydum, ellerine sağlık, reçelden farklı bi şey sanırım, senin denemeyeceğin tarif yok gibi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, bende ilk kez yaptım.istersen oranlarını azaltarak deneme amaçlı yapabilirsin.

      Sil
  3. Ellerinize sağlık ilk defa siz de görüyorum.size soracağım 1 günde mandalinanın acısı gidiyormu?Galiba bir de özelliklemi küçük mandalina seçdiniz?.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet,özellikle küçük ve ince kabuklu olanından denedim.tam olarak 1 günü doldurup hatta birazda fazla bekletilebilir.Mandalinanın çeşidine göre tadı farklılık gösterebilir.Ben de ilk defa yaptım ama denemeye devam diyorum.istersen internetten trt haberlere tıklayıp bu haberi izleyebilirsin.

      Sil
  4. gercekten cok ilginc:) tadini merak ettim simdi. Buaradada blogunuz hayirli olsun

    YanıtlaSil
  5. §ulecim bu yeni ve ilginç tarifi denicem.Çok ilginç bir tarif.Gülcan ablan

    YanıtlaSil
  6. Evet arkadaşım yeniliğe açık ve özellikle ilginç ve değişik yiyecekleri yapmayi denemeyi sever daha neler var neler siz bu blogu takibe devam edin , ben çok sanslıyım ki şule komsum o yapiyor biz de yiyoruz :-)

    YanıtlaSil
  7. Şulecim tatlınıda denedim diğer tariflerini de denedim.Mandalina tatlısı; değişik lezzet denemeyi sevenler için farklı bir tat.Gülcan ablan

    YanıtlaSil
  8. aa ne ilginç ilk defa görüyorum gerçekten,elinize sağlık :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...