4 Ocak 2013 Cuma

LAZ BÖREĞİ


Hem çok pratik,hem de farklı bir börek çeşidi olan laz böreğini korkarak yaptığımı itiraf edebilirim.Zihnimde tatlı bir börek nasıl olur soruları eşliğinde yapıverdim.İyi ki de yapmışım.Olumlu tepkiler alınca sevindim tabi..zaten hazır baklava yufkasıyla yaptığım için kolay oldu.
MALZEMELER:   20 adet baklavalık yufka
                              200 gr margarin(eritilmiş)

İÇ HARCI İÇİN:   1 litre süt
                               9 yemek kaşığı un
                               10 yemek kaşığı şeker
                               1 paket vanilya       

ÜZERİ İÇİN:         Pudra şekeri                      

YAPILIŞI: Öncelikle iç harcının malzemelerini bir tencereye koyup pişirelim.Harcımızı bir kenara alıp soğumaya bırakalım.Ardından margarini eritelim.İlk on yufkayı, silikon fırça yardımıyla aralarına erittiğimiz margarinden  serpiştirerek borcama dizelim.Arasına soğumuş olan harcımızı dökelim(eğer harcınız çok katılaşmışsa biraz çırpın).Kalan on yufkaya da aynı işlemi uygulayarak üzerine döşeyin ve kare dilimler halinde kesin.Artan margarini her tarafına gelecek şekilde yufkarın üzerine dökün.180 derecelik önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.Soğuduktan sonra üzerine bolca pudra şekeri serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...