31 Ocak 2013 Perşembe

Çilek suyu ve Kızlarımın Dart Keyfi



Bir tanem ve ilk göz ağrım tatlı kızım Hale'nin en çok sevdiği meyve suyudur çilek suyu.Kızım seviyor diye yazdan koyduğum çilekleri şimdilerde meyve suyu yaparak değerlendiriyoruz.Kokusu ve lezzeti o kadar güzel ki pişerken, Hale'nin sabırsızlığını size anlatamam.Elinden gelse kaynar kaynar içecek.Aslında onu cezbeden şekerleme tadındaki kokusuydu.Soğuyana kadar beklerken Haleyi nasıl oyaladığımı bilmiyorum:) Tabi şimdilerde kızımın artık bir ortağı daha var.O  da minik cadım Hande.Ablası ne yapsa,ne yese o da aynı şeyleri yapmak istiyor.Arada ikisinin kapışmasını izlemek bana keyif veriyor.Baktım iş kavgaya doğru gidiyor,hemen müdahale ediyorum.İkiside birbirinden cadı. Rabbim onlara hayırlı ömürler versin inşallah.
Şimdi gelelim yapım aşamasına. Çileklerimi ortalama yarımşar kiloluk paketlerde derin dondurucuya koymuştum.Hazırladığım bu paketleri yaklaşık 1,5 litreye yakın su koyarak pişmeye bırakıyorum.Şekerini ocaktan indirmeye yakın atıyorum.Diğer tariflerimde olduğu gibi bu tarifimde de yine şeker ölçüsü vermiyorum.Bence bu tarz meyve suyu tariflerinde şeker oranını herkes kendi damak zevkine göre ayarlamalı diye düşünüyorum.İşte bu kadar kolay ve evde yapabileceğiniz harika bir meyve suyu.Özellikle çocuklarınız için bu leziz içeceği yapmanızı şiddetle tavsiye ederim.Afiyet şifa olsun efendim...




Babamız beraber oynayalım diye aldıysa da malesef kızlardan bize fırsat kalmıyor.Biz ancak onları izlemekle kalıyoruz.Zaten oyun esnasındaki bağırış-çığırışlarını hiç anlatmıyım.Bir de düşen okları toplama telaşına düşüyorlar ki hiç sormayın.Ama vaktin onlarla beraber nasıl akıp gittiğini çoğu zaman anlayamıyorum.Bu sebeple kızlarımın bu hallerine doyamıyorum.Gözümün önünde nasılda böyle çabucak büyüdüklerini anlayamıyorum. Rabbim'e her zaman dua ediyorum.En büyük arzum onları dinine bağlı,iffetli.namuslu ve vatanına,milletine hayırlı evlatlar olarak yetiştirmek.İnşallah rabbim dualarımı kabul eder.Aynı zamanda evladı olan ve olacak olan herkese de bu duayı gönderiyorum.HERKESE MUTLU VE HUZURLU GÜNLER DİLERİM.SEVGİ VE MUHABBETLE KALIN.

17 yorum:

  1. çileği sevmeyen çocuk yoktur harika olmuş canım blogunu beğendim ekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ediyorum.yorumlarınızı bekliyorum.

      Sil
  2. Allah dilediğin gibi yetiştirmeyi nasip etsin miniklerini :)
    Çilek suyu çok güzel bir fikirmiş. Tadını, kokusunu tahmin edebiliyorum. Afiyet olsun miniklere.

    YanıtlaSil
  3. Denizcim,güzel yorumun için teşekürler.

    YanıtlaSil
  4. Rabbim cümlemizin evlatlarını zamanın fitnelerinden korusun ve Peygamber Efendimize(s.a.v.) layık ümmet olmalarını nasip etsin. Ayrıca çocuklarımıza hazır meyve suyu değilde böyle ev yapımı meyve sularını içirmek en iyisi. Ellerinize sağlık. Miniklere de afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  5. değerli dualarınız için ve güzel yorumunuz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Bizde cilek suyuna bayiliyoruz , turkiyedeki cilekler bu kadar lezzetli olmuyor arkadaslar kirgizistanda ki çilekler cok guzel hormonsuz neredeyse yaz boyunca bulabiliyorsunuz hatta kasim ayinda dahi oluyor, zaten cilek suyu guzel oluyor birde buranin cilegi kaynatirken butun evi cilek kokusu kapliyor arkadasimin eline saglik , ayrica Rabbim hepimizin cocuklarini korusun Allah acilarini gostermesin ailelerimiz ve butun musluman kardeslerim ile omur boyu mutlu huzurlu umutlu ihlaslı saglikli sevgi dolu savas olmayan bir yasantimiz olur insallah....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet,buranın çileğini Türkiyeye dönünce çok arayacağız.Kokusuyla,tadıyla mükemmel bir nimet.En güzel tarafı da hormonsuz ve doğal.Minik minik lezziz mi leziz:)güzel duaların için Allah razı olsun.Sevgiler.

      Sil
  7. amiinn cümlemizin evlatları için:))
    bayılırım çilek suyuna:) çilekle özleşleşmiş bi bloğum ben:)

    YanıtlaSil
  8. Rabbim çocuklarımıza hayırlı ömürler versin... Evde yaptığım meyve sularını içiriyorum çocuklarıma, en azından daha sağlıklı ve katkısız. Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin.Kesinlikle daha sağlıklı.Bilinçli, anneler olmak bizim ilk görevimiz olmalı.Sevgiler.

      Sil
  9. Merhaba,
    severim ben o dart oynayan kuzuları.(MaaşAllah diyorum) Bir de bakmışsınız ki gelin olmacağı günü bekliyor.O zaman nasıl geçti, benim kuzum nasıl büyüdü bilemedim bile. Allah hepimizin kuzularını korusun.
    Sık sık görüşmek dileğiyle,
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz ve ziyaretiniz için teşekkürler.

      Sil
  10. mis gibi kokusuyla hale'cik haklı :) emeklerine sağlık , kuzucukları öpüyorum.

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Maşallah mini mini hanımlara, Allah bahtlarını güzel etsin
    ''En büyük arzum onları dinine bağlı,iffetli.namuslu ve vatanına,milletine hayırlı evlatlar olarak yetiştirmek''
    Amin,hepimizinkilere, çok güzel bir dua.

    YanıtlaSil
  12. aaa benimde böyle bir dartım vardı.. bir yerlere kaldırmıştım, çıkartayım da kızlar oynasın. güzel bir eğlence. gördüğüm iyi oldu. çocuklara da maşallah diyim

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...