2 Ocak 2013 Çarşamba

Ev Usulü Fırında Dana Kaburga


İşte hem pratik,hem de kendi tatlarıyla lezzetlenmiş ekmeğinizi suyuna batırmaktan kendinizi alamayacağınız bir lezzet daha.


MALZEMELER: 4-5 adet orta boy patates
                            1 adet domates
                            1 adet orta boy soğan
                            tuz,karabiber,kırmızı toz biber
                            dana kaburga

YAPILIŞI: Kaburgaları öncelikle üzerine biraz su koyup düdüklüde haşlayalım.Daha sonra elma dilimi şeklinde doğradığımız patatesleri,piyazlık doğradığımız soğanları,tuzunu ve baharatlarını da atıp hepsini şöyle bir harmanlayıp bor cama ya da  pişireceğiniz fırın tepsisine koyalım.Haşlanmış olan kaburgaları da üstlerine yerleştirelim.Resimde gördüğünüz gibi haşlama suyunu da üzerine gezdirin,domates dilimlerini  koyun.Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dk patatesler pişip, etler kızarana kadar tutmanız yeterli olacaktır.

5 yorum:

  1. Ellerine sağlık, detaylı fotoğraflaman çok güzel, akılda kalıcı oluyor tariflerin,
    Şule izleyicilerdeki fotoğrafına tıklıyorum, yorumuna tıklıyorum yayınların gözükmüyor.

    YanıtlaSil
  2. super gozukuyor ellerine sağlık arkadasim surekli ilave lerle gunden gune gelisen siten cok iyi gidiyor. :-)

    YanıtlaSil
  3. Bende geldim tanıştığıma memnun oldum bloğunu gezdim
    kırgızistana sana ulaşmak ne güzel
    çok hoş paylaşımların olmuş sepze bile kurutmuşsun her şey çok güzel ellerine emeğine sağlık.
    seni takibe aldım.
    yorumdan sana ulaşılamıyor ama blok ismini yazman iyi olmuş googleye yazınca çıktı.
    gene beklerim canım:)

    YanıtlaSil
  4. teşekkürederim.beğendiğine sevindim.

    YanıtlaSil
  5. Harika gözüküyor canım,ellerine sağlık.
    Ben böyle et yemeklerine bayılıyorum:)
    Suyuna ekmek banıp yemesi herşeye bedel.
    Afiyet şifa olsun inşAllah.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...