3 Ocak 2013 Perşembe

Karışık Turşu Kavurması



Karadeniz'in meşhur turşu kavurmasını ben de sık  sık yapıyorum.Bunu da cuma oturmasına gelen arkadaşlarıma yapmıştım.Pişme aşamasını çeken ben malesef ki servis aşamasını çekmeyi unutmuşum.Aslında genelde sadece fasulyeyle yapılıyor ama ben karışık halini daha çok seviyorum.Misafirlerimin de beğenisini kazanan bu lezzetin tarifi aslında çok basit.Şimdi tarife gelelim.
MALZEMELER: 
 domates turşusu
 biber turşusu
 fasulye turşusu
 soğan
 sıvı yağ,tereyağ
  pulbiber

YAPILIŞI: Maalesef turşular için bir ölçü miktarı belirtemeyeceğim.Misafirinize göre ya da kendinize göre göz kararı ayarlayabilirsiniz.Turşuları önceden bol su da bekleterek ve arada bir suyunu değiştirerek fazla tuzunun gitmesini sağlamalıyız.En az 2-3 saat beklerse iyi olur.Tavaya biraz sıvı yağ biraz da tereyağı koyalım.Soğanları normalden biraz büyük küpler halinde doğrayalım.Önce soğanları biraz çevirelim.Üzerine doğradığımız turşuları koyalım. Burada önemli olan bol soğanla iyice kavurmak.Ben neredeyse 1 saate yakın kavuruyorum.Turşuların rengi iyice değişip soğanlar kaybolduysa oldu demektir.servis esnasında pul biber ekleyebilirsiniz.Biber turşusu biraz acı olduğu için ben katmamıştım.

5 yorum:

  1. Ellerine sağlık, misafirlerinede afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  2. ELLERİNE SAĞLIK BENDE KOMŞULARIMLA FASULYE TURŞUSU YAPAR DAHA SONRA KIŞINDA KAHVALTILARDA, YEMEK OLMADIGINDA SANKİ KURTARICIMDI.FASULYE TURŞUSU KAVURMASINI ÇOOOOOK SEVERİM.MEMLEKETTEKİ KOMŞULARIMI ÇOK ÖZLEDİM.

    YanıtlaSil
  3. Gercekten cok lezzetliydi , onumuzdeki yıl bende fasulye turşusu yapacağım hepsini yaptik bir fasulye eksik , sulede tursu kavurmasi yiyene kadar bu eksikligi farketmemistim , oyle bir kis hazirligi yaptik ki sanki kıtlık olacakmış gibi (iyiki yapmışız burda kisin neredeyse pek birsey yok olanida kotu ve pahali) gozden kacmis fasulye tursusu sulede arada benden habesiz yapmis , hatta ben almistim ona oş pazardan dolaba koyacak zannetmistim bilsem bende alirdim kendime tursuluk :-) Neyse gelelim tursu kavurmasina ben çok beğendim daha once birkac kez yemistim ama bu kadar degildi arkadasimin eline saglik :-)

    YanıtlaSil
  4. yaa güzelim zaten dolaba koyacaktım.ama fasulyeler çok olunca turşu yapmaya karar verdim.ben zaten her sene kuruyorum.Hem yazın sana turşu yaptığımı söylemiştim.unuttun mu?inşallah yaza sana da kurarız.

    YanıtlaSil
  5. insallah yazili beyanin var bak burda kuralim banada hatta turkiyede olursam sen kursan bana olmaz mi canim :-)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...