15 Ocak 2013 Salı

Muzlu ve Cevizli Ağlayan Pasta


Ağlayan pastanın bu sefer size farklı bir versiyonunu sunmak istedim.Aslında bu pastaya gülen pasta desek nasıl olur acaba?Çikolatalı olan her yiyeceğin insanları mutlu ettiğini düşünürsek eğer,bu tespit yanlış olmaz herhalde:)) bana göre ismi yanlış olan bu pastayı muzla ve cevizle de şenlendirince, birde kremasının farklılığıyla damaklarda lezzet patlaması yaşatınca gülen ya da güldüren pasta dememek hata olurdu sanırım.Gelelim tarifine:





MALZEMELER:    
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ 
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un+1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Fırından çıkınca üzerine 2 su bardağı süt dökülecek

SOSU İÇİN:
 4 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
4 su bardağı süt
1 paket kremşanti
Bu sosun üzerine 2 tane muz ve 1 su bardağ kadar iri çekilmiş ceviz 

Üzeri için: Çikolata sos


YAPILIŞI: Öncelikle hazır çikolata sosunuzu pişirin ve soğumaya bırakın.Daha sonra kremşanti hariç sos malzemelerini de bir tencereye koyup pişirin ve soğuması için bir kenara alın.Sosunuz soğurken  bu arada kekinizi yapın.Yumurta ve şekeri iyice köpürtün,sonra diğer malzemeleri katıp iyice çırpın.Pişireceğiniz fırın tepsisine koyup 180 derecede pişirin.Fırından çıkınca üzerine 2 bardak soğuk süt dökün.Bu arada soğumuş olan sosun içine kremşantiyi katıp mikser yada blendır yardımıyla kabarana ve pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın.Soğuduğundan emin olduğunuz kekin üzerine bu sosu   dökün.İnce ince doğradığınız muzları üzerine dizin ve cevizini serpin.Son olarak çikolata sosunu dökün.Pastanız artık hazır,dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.

13 yorum:

  1. Bence de gülen pasta olmalı, renk renk şekerlemelerle gülmeli zaten :)
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şekerlemeler kızımın isteğiydi.bayılıyor pasta süslerine.

      Sil
  2. Şule'cim ziyaretin ve güzel yorumun için teşekkür ederim:)))Ağlayan pasta ismiyle ne kadar tezat bir lezzettir yiyen kişinin yüzü güler oysa ki:)))Ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende sizin ziyaretiniz için teşekkür ederim.evet gerçekten öyle.

      Sil
  3. Gülen pasta nefis olmuş, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık, tarifin çok farklı, sosu aktığı için ağlayan pasta denmiş olabilir, kardeşim çok marifetlidir, onda görmüştüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. semacım ben bu pastayı yıllardır yapıyorum.ama eskiden sadece kremşanti ve çikolata sosla yapıyordum.dediğin gibi akışkan olduğu için öyle söyleniyor.ben biraz farklılık katmak istedim.

      Sil
  5. Bence de ağlayan pasta değil ağlatan pasta denilmeli çünkü suleciğimin pastasini yiyen bizim yumurcaklar anne yine istiyorum diyorlar kalmadı deyince de ağlıyorlar böylece ağlatan pasta oluyor. Yukarıdaki yorumlara iyi bir açiklama getirdiğimi düşünüyorum :-) Ben daha önce krem santi ve cikolata soslu yemistim bu tarif daha bir guzel cok lezzetli benim eşim pek cikolatali tatlilari sevmez ama gecenlerde şuledeydik akşam çayında 2 koca dilim yedi kendileri birazcık gurmedir o yediyse inanin çok lezzetlidir ağlatan pastayı birde bu tarifle deneyin bakalım hanımlar kolay gelsin....:-)


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deryacığım,güzel yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  6. oo benim paşamın sevdiği pasta Şule ablası.NEFİS görünüyor.Gülcan ablan

    YanıtlaSil
  7. paşayada yaparız birgün.sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. kekiniz çok güzel ağlamış harika

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...