29 Ocak 2013 Salı

Unlu Mercimek Çorbası


Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından biri olan mercimek çorbasını genelde iki türlü yapıyorum.Sebzeli ve unlu.Ama bizim evde daha çok unlu olanı seviliyor.Özellikle eşim, 'restoranda yediğim gibi olmuş' diyerek beğenisini ifade eder ve hep böyle yapmamı ister.Tabiki lezzetine etki eden en büyük unsur içine kemik suyu ya da tavuk suyu koyuyor olmam.Eğer sadece su koyarak pişirirseniz malesef olması gereken lezzeti yakalayamazsınız.Şimdi, kısaca bu lezzetli çorbanın tarifini sizlere aktarayım:


MALZEMELER:
2 su bardağı mercimek
4 su bardağı su
2 dolu yemek kaşığı un
3-4 yemek kaşığı yağ
2 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
2 diş sarımsak
tuz(eğer kemik veya tavuk suyunuz tuzluysa,fazladan tuz atmayın)

YAPILIŞI: Öncelikle suyu ve mercimeği bir tencereye alalım ve pişmeye bırakalım.Pişen mercimekleri ocaktan alalım.İçine kemik suyunu da karıştırıp,blendırdan geçirelim.Çorbayı pürüzsüz bir hale getirelim.Başka bir tencerede biraz sıvı yağla 2 kaşık unu kavuralım.Kavrulan una yavaş yavaş çorbayı aktaralım bir yandan hızla çırpalım ki topaklanma olmasın.Kıvamı koyu gibiyse kaynamış suyla açabilirsiniz. ezdiğimiz 2 diş sarımsağı da bu aşamada içine koyalım ve çorbayı kaynamaya bırakalım.Kızarmış ekmekle nefis olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.Ama siz dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.Özellikle çocuklar için tam bir şifa kaynağı olan bu çorbayı afiyetle tüketmenizi dilerim.






5 yorum:

  1. babamda çok sever unlusunu kokusuyla tadıyla dğişik oluyor sahiden:)
    ellerinize sağlık..
    yorumunuz içinde çok teşekküre derim..
    görüşmek,yazışmak dileği ile..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Benim en sevdiğimdir mercimek çorbası. Ama hiç unlusunu yememiştim daha önce. Merak ettim doğrusu. Denemek lazım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denizcim denemeni tavsiye ederim.Çok lezzetli oluyor.

      Sil
  3. şulecim şu saatte içilmezmi nefis kuzum.
    ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. ellerine saglim.bu soguk gunler de ne guzel gider corba.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...