22 Şubat 2013 Cuma

Güveçte Portakallı Alabalık



İşte tadıyla aromasıyla harika bir lezzet daha.Portakallı alabalık benim favori balık yemeğim diyebilirim.Zaten balığı çok seven bir aile olarak soframızdan eksik etmeyiz.Muhakkak hafta da en az bir gün tüketmeye özen gösteriyoruz.Özellikle de kızlarım çok seviyor balığı.Onların severek yemesi beni de mutlu ediyor.Portakalın bol olduğu şu zamanları kaçırmadan size de yapmanızı tavsiye ederim.Şimdi geleyim tarife.Vereceğim malzeme oranı sadece  tek kişilik ve bir güveç için hazırladığım listedir.


MALZEMELER: 
 1 adet alabalık
1 adet portakal
1 adet soğan
1-2 di.ş sarımsak
1 adet yeşil biber
5-6 adet tane karabiber ve tuz
2 adet defne yaprağı
1 yemek kaşığı zeytin yağı

YAPILIŞI: Balığınızı bir güzel temizleyip büyüklüğüne göre 4 ya da 6 parçaya bölünve biraz tuzlayın.Güvecin altına yuvarlak dilimler halinde kesdiğiniz soğan ve biber dilimlerini yerleştirin.Üzerine bir kaç parça balık koyun.Aynı işlemi ikinci kata da yapın.Balıkların üzerine sarımsak ve tane karabiberleri koyun.Son olarak 3. resimde gördüğünüz gibi bir dilim portakal ve defne yaprağını koyun.Ben kalan biberleride eklemiştim.İsterseniz altına koyduğunuz biberler size yeterli geldiyse koymayabilirsiniz.Üzerine 1 yemek kaşığı zeytin yağı gezdirin ve yarım portakal suyu sıkın.Ağzını önce yağlı kağıtla ardından alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış fırında 200-180 derece arası yarım saat kadar pişirmeniz yeterli olacaktır.

11 yorum:

  1. Cok degisik bir yemek olmus cok begendim. Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  2. elıne sağlık portakallı alabalığı ben ızmıt alabalık cıftlığınde yemıstım cok guzel oluyor artık senın tarıften yaparım

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık nefis görünüyor:)

    YanıtlaSil
  4. alabalığa bayılırım birde güveçte nefis olmuştur :) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Hiç portakallı denememiştim Şuleciğim.
    Bir daha ki balık pişireceğim zaman unutmazsam İnşaAllah, portakallı yapmak isterim.
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. portakal nasıl bir tat verir balığa merak ettim doğrusu...
    ellerinize sağlık..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. balık bizde de çok sevilir, mevsimine göre yemeye çalışıyoruz sık sık.Portakallı ve güveçte pişmiş balık harika bir tarif ,eline sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Ne lezzetli olmuştur o. Ben de bayılırım balığa.
    Ne zamandır alabalık yemediğimi farkettim. Bu tarif de muhteşem görünüyor.
    Ellerinize sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. mm güzel olmuş canım,portakallı ilginç aynı zamanda ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  10. Bu güveçli yemekleri kıskanmaya durdum ayrı bir tadı vardır enfes görüntü eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  11. Portakallı levrek yapıyorum ama alabalık'ta hiç denemedim o da çok güzeldir mutlaka. Afiyet şeker olsun.Sevgiler.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...