3 Şubat 2013 Pazar

Yumurtalı Kurutulmuş Fasulye Kavurması

Herkese hayırlı hafta sonları diliyorum.Umarım bir hafta sonunu daha mutlu ve eğlenceli geçirirsiniz.Yine bu hafta sonuna kahvaltıda yapabileceğiniz lezzetli bir tarif daha Yumurtalı Kurutulmuş Fasulye Kavurması sizleri bekliyor.Bu lezzetli tarifi fasulye kurunuz yoksa,tazesiyle ya da derin dondurucudaki fasulyeyle de yapabilirsiniz.Aynı zamanda 5 çaylarınızda yapabileceğiniz  bir tarif olma özelliğini de taşıdığını söyleyebilirim.Ben oturmaların dışında eşim sevdiği için kahvaltıda yaptım.Kolay bir tarif olduğu için yapım aşamalarını fotoğraflamadım.Sizlerle direk servis halini paylaşıyor ve tarifine geçiyorum.
  
MALZEMELER: 
fasulye kurusu
1 adet orta boy soğan
3 tane yumurta
tereyağı ve sıvı yağ
tuz,karabiber,pulbiber

YAPILIŞI: Öncelikle kurutulmuş fasulyeleri güzelce fazla ezilmeden haşlayalım.Tavamıza  biraz tereyağı ve sıvıyağ koyalım.Isınan yağın üzerine küp doğradığımız soğanları koyup soteliyelim.Soğanların üzerine fasulyeyi ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.Bu sırada tuzunu ve baharatlarını ekleyelim.Ayrı bir tavada yumurtaları biraz sıvıyağla pişirip kavrulan fasulyenin üzerine dökün ve harmanlayın.Birazda bu şekilde kavrulan fasulyeniz artık servise hazır hale gelmiştir.

NOT: Buradaki püf nokta aslında yumurtalar.Yumurtayı kavrulan fasulyenin üzerine kırarsanız,karıştırırken bulamaç haline gelir ve görüntüsü de hiç hoş olmaz.Ben bu tarz yumurtalı tarifleri genelde yumurtayı ayrı bir tavada pişirerek yaparım.Zaten bulamaç gibi görünen bir yemeği de yiyemem.Bu sebeple size de bu püf noktayı vermeden geçmek istemedim.Deneyecek olanlara kolay gelsin.SEVGİ VE SAYGIYLA...

8 yorum:

  1. Şule tadını çok merak ettim .hiç yemedim bu güne kadar acaba nası?.ALLAH'a emanet ol...

    YanıtlaSil
  2. denemeni tavsiye ederim.Biz bayılıyoruz tadına.

    YanıtlaSil
  3. yoğurtlusuda güzel olur ama o zaman yumurta kırılmaz. çok lezzetli severim ben eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. evet.yoğurtlusunu da yapıyorum ben.o da çok lezzetli oluyor.Ama bu kahvaltıya çok yakışıyor.denemenizi tavsiye ederim. sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Biz bunun sarimsaklı yoğurtlu yaparız.buda değişik bir lezzet.takibe aldım.banada beklerim.selamlar.

    YanıtlaSil
  6. Bayılırım bu yemeğe ben.annem ara sıra yapardı.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Şulecim bu tarifi görünce cok şaşırdım, çünkü bu yemeği herkes bilmez.Bizim oralarda çok yapılır o kadar severim ki anlatamam...Ellerine sağlık.Eminim ki çok lezzetli olmuştur.Sedat Bey senin gibi bir eşi olduğu için çok şanslı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel yorumun için teşekkürler canım.Sevgiler...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...