7 Mart 2013 Perşembe

Evde Çiçek Ekmek Yapımı


İşte mis gibi bir ekmek tarifi daha.Evde yapıp kahvaltıda taze taze,sıcak sıcak yemenin keyfi bir başka oluyor.Ekmek makinesinin dışında fırında yapılanı da bir o kadar leziz ve güzel oluyor.Fırınımda pişirdiğim diğer ekmeğimi görmek isteyenler EKMEKLER bölümüne bakabilirler.Ekmek makinem Türkiye'de kalınca burada fırına tabii kalmıştım.Ama iyi ki de öyle olmuş.Ortaya harika şeyler çıkıyor.Ve ben zaten sıklıkla yapıyorum.Kışa girerken 50 kg un almıştık.Bundan bir hafta önce ikinci 50 kg'ı aldık.Gerisini siz düşünün artık((:




MALZEMELER: 
2 su bardağı ılık su
1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru maya
aldığı kadar un
Üzeri için: yoğurt,susam,haşhaş veya çörek otu
(Not:Ben burada yaş maya bulunmadığı için tariflerimi hep kuru mayayla yapıyorum.Sizler isterseniz yaş maya kullanabilirsiniz.)

YAPILIŞI: Kabımıza önce un hariç bütün malzemeleri alalım ve maya eriyene kadar biraz karıştıralım.Yavaş yavaş unu katıp kulak memesinden biraz daha yumuşakça bir hamur hazırlayalım.1 saat mayalanmaya bırakalım.Bu ölçüden tam 6 beze çıkıyor.Hamuru 6 bezeye ayırıp yağlı kağıt sarılmış bir tepsiye resimde gördüğünüz gibi yerleştirin ve yarım saat bekletin.Üzerine silikon fırça yardımıyla yoğurt sürün.Ben susam ve mavi haşhaş serptim.Yaklaşık bir saate yakın kızarana kadar pişirdim.Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin.SEVGİLER..

17 yorum:

  1. Eline sağlık canım mis gibi olmuş:) ekmeğin kokusu buram buram geliyor:)şuradan bir parça kopardım:)mis mis misss...

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler canım.afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  3. Ekmekler çok iştah açıcı ve güzel görünüyor.insanın kendi yaptığının değerini hiç bir şey tutmaz.için rahat yiyebilirsin.elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. ooo kendi yaptığın peynirlerle,kendi emeğin sucuklarla negüzel gider bu ekmekler :)
    nasılda güzel puf puf ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Bayılırım ekmege zaten bu aralar kendimi ekmek yapımına verdim. Mutlaka deniycem, eline saglık cnm.

    YanıtlaSil
  6. hemşerim yapar da güzel olmaz mı zaten.. nasıl taze taze görünüyor.. en iyisini yapıyorsun ekmegini kendin yaparak. türkiyede beyaz ekmegin yasaklanmasına ramak kaldı. ekmegimizle bile oynuyorlar artık...
    ellerine saglık canım...
    sevgilerle..

    YanıtlaSil
  7. Teşekkürler canım güzel yorumun için.benden de sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Şule senden bi konuda yardım isteyebilir miyim.. Ben de blogumda yayınladıklarımı belirli baslıklar altında toplamak istiyorum. mesela tatlıları tatlılar baslıgında, diktiklerimi diktiklerim baslıgında.. sen yapmıssın, nasıl yapıldıgını rica etsem anlatabilir misin bana?

    YanıtlaSil
  9. oyoyyyyy kuzum neler yapmış.
    kendi yaptığın her şey harika oluyor eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  10. cok guzel gozukuyor bunu hangi ara yaptin hic haberimiz yok :-) ellerine saglik . Ayrica bugunku lavaslar icin cok sagol guzeldi hic birsey yemeyen kizim irembetul severek yedi :-)

    YanıtlaSil
  11. Sağol canım afiyet olsun prensese.

    YanıtlaSil
  12. Ben de denemek istiyorum.Yakında yapıcam inşallah. Bu tarifi de kaydettim.
    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  13. Elllerine sağlık canımm nefis görünüyor..Ben evde ekmek yapmayı hiç denemedim ama senin tarifinden sonra sanırım deneyeceğim:))Sevgiler..

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...