5 Nisan 2013 Cuma

Bazlamadan pizza yapımı

Merhabalar sevgili blogcanlar,
Hafta sonuna yapabileceğiniz pratik bir pizza tarifine ne dersiniz? Bazlamayla yaptığım ve sevgili annemden bana geçen bu pratik tarifi annem bize sıkça yapardı.Bazen bazlamayı çok yapınca,bir kısmını da biz pizzayı çok seviyoruz diye böyle yapardı.Sadece tek farkla ben üçgen dilimlere bölerek yaptım.Annem genelde ortasından açarak yuvarlak şeklini muhafaza ettirerek yapardı.(sonuçta yine kescez dimii ama:)Hatta böyle pratiğinde pratiği oldu:) Bloğumda bazlama tarifi var ama ben tekrar koymayı düşünüyorum.Merak ediyorsanız,kategori listesinden Hamur İşleri bölümünden bakabilirsiniz.


 Gelelim tarife.Resimlerde de gördüğünüz gibi ben 2 adet bazlama kullandım.16 parça dilim çıktı.
Sosu için: Ben kıştan hazırladığım domates sosunu kullandım.Domates sosu olmayanlar 2-3 adet kadar rendelenmiş domates kullanabilirler.1 yemek kaşığı domates salçası,tuz,karabiber,biraz da sıvı yağ
Malzemeleri için: Kaşar peyniri,salam sucuk,mısır ve kırmızı biber kullandım.Siz dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.
*Bazlama zaten pişmiş olduğundan fırında fazla tutmanıza gerek yok.aksi halde kuruyabilir.Malzemelerinizin rengi dönene kadar tutmanız yeterli.
NOT: sevgili hanımlar,ben kaşar peynirini her zaman pizzanın altına muhakkak serpiştiriyorum ki,malzemeler üzerine yapışıp yerken ya da keserken dağılmasın diye.Sizin görmeniz açısından resimlerde üzerine tekrardan koymamıştım.Ama isterseniz malzemenin üzerine de serpiştirebilirsiniz.

Herkese bolluk ve bereket içinde huzurlu,bol keyifli ve bol güneşli hafta sonları diliyorum.


15 yorum:

  1. Canım çekti.Görüntüsü o kadar güzel ki bir dilimini de ben almak istiyorum :)

    YanıtlaSil
  2. oo çok güzel bir kahvaltılık,uzun zamandır yapmayı düşündüğüm bir pizza çeşidi,ben bazlamayı yuvarlak kullanmayı düşünüyordum,böyle dilimli halide güzel olmuş ellerine saağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. soğol canım.gerçekten oldukça lezzetliydi.muhakkak denemelisin.

      Sil
  3. çok lezzetli görünüyor canım.kaşar peyniri üstte biraz kuruyor.eğer artarsa soğuduktan sonra o görüntüsüde benim hoşuma gitmiyor. peyniri araya koymak iyi fikir.bu benim için bir püf noktası olsun.eline sağlık.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım.faydalı olabildiysem ne mutlu bana.sevgi ve muhabbetlerimle..

      Sil
  4. Eline sağlık canım çok pratik olmuş çocuklar pizzaya bayılır tarifi aldım deneyeceğim :))sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam canım.Evet çocuklar bayılıyor pizzaya.mutlaka denemelisin.sevgilerimle..

      Sil
  5. elıne sağlık sulecım bende yaparım arada

    YanıtlaSil
  6. Pratik tarifler gibisi yok :)gorunce nasil canimi cektirdin anlatamam.

    YanıtlaSil
  7. canım yavrum bizden çok uzaktasın seni çok özlüyoruz.evine veçocuklarına ilgili olman bizi mutlu ediyor.el beceriğine hayran oluyorum.minik ceylanlarımı ve seni çok seviyorm.ömür boyu hep mutlu ol.annen

    YanıtlaSil
  8. canım annem senin yaptıklarınla benimkileri karşılaştıramam bile.Yine de çoğu şeyi senin gibi mükemmel bir anneden öğrendiğim için çok şanslıyım.Rabbim iyiki seni benim annem,beni de senin evladın yapmış.sana kucak dolusu sevgi ve saygılarımı gönderiyorum.seni çook seviyorum.

    YanıtlaSil
  9. canım ellerine sağlık nefis görünüyor. Afiyet bal şeker olsun.Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. önce görsel geçekten harika gözüküyor...ellerinize sağlık..çok iştah kabartıcı gerekten...sevgiyle kalın......

    YanıtlaSil
  11. süper ya bu fikre bayıldıım :) peynirin araya konması da süper olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...