19 Nisan 2013 Cuma

fırın ekmeğini evde nasıl yaparız?

 Merhabalar ASYADAN ESİNTİLER'in değerli takipçileri.Bir haftayı daha geride bıraktık.Hafta sonuna özel kahvaltı sofralarınızı, evde yaptığınız fırın ekmeğiyle şenlendirmeye ne dersiniz? Emin olun aile fertlerinizin gönlünü bu harika ekmeklerle bir kere daha fethedeceksiniz.Sabah sabah onları bu sıcacık ekmeklerin kokusuyla uyandırmanın zevki de ayrı tabii:)Eşimin de gördüğünde gözlerine inanamadığı ve nasıl yaptın deyip hayretle izlediği bu güzel ekmeklerden mutlaka yapmalısınız.Uzun zamandır dışarıdan ekmek almıyoruz.Evde kendimi çeşit çeşit ekmek yapımına verdim:)


 Herkesin kolaylıkla yapabileceği bu leziz ekmeklerin tarifi de bir o kadar kolay.İsterseniz tam buğday unu ile de yapabilirsiniz.Tamamen size kalmış.Tam buğday,kepekli,çavdar..vs.Diğer yaptığım ekmekleri merak edenler buradan bakabilirler.
MALZEMELER: 1 kg una 2 yemek kaşığı şeker,1 tatlı kaşığı tuz,1 paket(42 gr)instant maya,yeteri kadar ılık su
YAPILIŞI: Tüm malzemeleri yoğurma kabımızın içine alıp azar azar suyu ilave ederek yoğurmaya başlayalım.Kıvamı elimize hafif yapışan bir hamur olacak.Ağzını kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.1 saatin sonunda hamur oldukça kabarmış olacak.Elimizle şöyle bir yoğurup havasını alalım.Tezgahın üzerine bolca un serpip hamurun bir kısmını koyup şeklini verin.Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine koyun.Tam ortasına bıçakla bir çizik atın.15-20 dk kadar da tepsi de mayalansın.200 derecelik önceden ısınmış fırına verin.Yaklaşık 1 saatte pişiyor.
HERKESE MUTLU HAFTA SONLARI DİLİYORUM

31 yorum:

  1. Çok güzel olmuş Şuleciğim.
    Harika görünüyor.
    Eşin çok şanslı:)))
    Gerçekten sen çok maharetlisin.
    MaşAllah★☆★
    Sevgilerimle canım♥♡♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel yorumun teşekkürler ablacım.sevgi ve muhabbetle..

      Sil
  2. Bu aynı fırından alınan gibi gerçekten siz mi yaptınız marifetinize o zaman tam puan veriyorum vallahi gözlerime inanamadım elinize sağlık evdekiler çok şanslı tabiki sizde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle 1. resimdeki yaptığım ekmeği görünce eşimde aynı sizin gibi gözlerine inanamadı,tadına hiç inanamadı:)Harika olmuş dedi.Zaten sürekli evde yapıyorum ben.dışardan almıyoruz.Sona koyduğum ekmek de aynısı sadece farklı zamanlarda yapılmış aynı ekmekler.Resimlerle birleştirmiş oldum.Güzel yorumunuz için teşekkürler..

      Sil
  3. çok güzel gözüküyor elellerine sağlık:) insanın ekmeğini kendi yapması bambaşka bir heycan olsa gerek :) tarif içinde teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle öyle.tadına doyum olmuyor.Eşim bir dışardakine bak,bir de senin yaptığına bak diyor.Hiç dışardan ekmek almak istemiyor.O nedenle hep evde yaparım.faydalanabildiyseniz, ne demek rica ederim.

      Sil
  4. Harika ve berketli bir ekmek olmus,ben sizinki gibi becerebilirmiyim bilmiyorum ama cok nefis alin beni yiyin diyor,elinize saglik diyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence denemekte yarar var.hiç zorluğu yok aslında.Zaten malzemeler risksiz.yapabileceğinizi düşünüyorum.Güzel yorumunuz için teşekkürler..

      Sil
  5. Off sıcak sıcak yiceksin üzerine bir de tereyağ sürceksin.Mis gibi :)

    YanıtlaSil
  6. Şulecim sen kendini aşmışsın canım.bu görüntüye başka bir şey demiyorum.şule fırından aldığı ekmeği niye gösteriyor ki dedim içimden.demek senin mahsulün.ellerine sağlık canım. afiyetler olsun.sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa aşkolsun,zaten burada böyle ekmek olmadığı için yapıyorum ben.Özellikle 1.resimde gördüğün ekmek son yaptığımdı.en alta koyduğum bu tarzda yaptığım ilk ekmekti.Yapa yapa elim alıştı benim.Dışardan almıyoruz biz.ben tüm ekmek çeşitlerini evde kendim yaparım.Sırada daha neler var:)sevgiler..

      Sil
  7. Yok canım benim yanlış anlama.ben seni fırından aldığın ekmekle bir tarifmi gösterecek anlamında yazdım.kırkbinkere maşallah diyorum.ekmeğini kendin yapman çok güzel.ne lezzetli olmuştur şimdi o kııııız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)yok yok yanlış anlamadım.en yakınımdaki insan, eşim bile gözlerine inanamazken senin inanamaman çok normal.soğol güldürdün beni.Daha güzel paylaşımlarda bulunmak dileğiyle..

      Sil
  8. Elinize sağlık ekmek nefis olmuş, bir gün benim de hayalim dışarıdan ekmek almayıp evde kendim yapabilmek:)) ufak denemelerim devam ediyor bakalım bir gün belki...sevgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah.yapa yapa alışıyor insan.denemeye devam o zaman.sevgiler..

      Sil
  9. canım sen varya beni mest ettin önce bende hazır zan ettim dışına unmu serptinki görüntüsü farklı olmuş.
    bide gezdim neler yapmış gülüm tabağıma doldurdum mmmm çayla içeriz gel ekmeğe tereyağına sürer yeriz.
    sefamız olsun:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)güzel yorumun için teşekkürler.Gülümsettin beni.İnşallah bir gün beraber de yeriz.

      Sil
    2. aaa unutmadan söyleyim.Evet dışında un var.ama unu yapım aşamasında şekil verirken kullandığım için görüntü öyle oldu.

      Sil
  10. elıne sağlık sulecım mutlaka bende yapıcam yapınca sana haber verırım

    YanıtlaSil
  11. Ayy ellerinize sağlık,nasıl güzel olmuş fırındakilerden daha iştah açıcı görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim.Lezzeti de öyle:)denemeni tavsiye ederim.

      Sil
  12. denedım bloğumada koydum cok guzel oldu

    YanıtlaSil
  13. hemen bakmaya geliyorum.eminim güzel olmuştur.

    YanıtlaSil
  14. blogunuzu yeni keşfettim ve bir türlü çıkamıyorum :) maşallah tariflerin hepsi birbirinden gzel çok hamaratsınız, merak ettim de bu ekmekler fırındakiler gibi çıtır çıtır oluyor mu :)?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Özlemcim.Bloğuma hoşgeldin.Evet canım aynen öyle.Biz çok seviyoruz ve ben sık sık yapıyorum.Nefis oluyor.Ev ekmeği gibisi yok:)

      Sil
    2. teşekkür ederim deneyeceğim;)

      Sil
  15. Merhaba,
    Bende evde ekmek yapmayı seviyorum.sizin ekmeklerinizde harika görünüyor.ekmek yapımında sizinde bildiğiniz gibi oranlar çok önemlidir.unun cinsine göre değişse bile 1-2 kaşık fark ediyor.sizin kullandığınız su miktarı ne kadar acaba?

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...