16 Nisan 2013 Salı

Sirkeli börülce salatası


Merhaba sevgili hanımlar.
Bu salatanın lezzeti bir başka oluyor.Benim favori salatam diyebilirim.Börülceyi sevenler mutlaka denemeliler.Yapımıyla da oldukça basit.Ben yazdan aldığım börülceleri güzelce ayıkladıktan sonra düdüklüde 10 dk kadar pişirip poşetleyip dondurucuya koyuyorum.Yani bu lezzetli salatayı kışında misafirlerime yaparım ve çok beğeni alır.


Malzemeler: börülce,maydonoz dereotu,yeşil soğan,domates(ben yazın domates,kışın közlenmiş kırmızı biber kullanıyorum),limon,sirke,zeytin yağı ve tuz.

Yapılışı: Haşlanmış olan börülcelerin üzerine tüm malzemeleri doğrayın.üzerine bolca limon sıkın.Tuzunu ve yağını ekleyin.Damak zevkinize göre sirkesini ayarlayın

*Ben biraz fazla koyarım,lezzetine doyum olmaz.Hatta arkadaşlarım biz de yapıyoruz ama seninki bizimkinden daha lezzetli oluyor diyorlar.Biraz konuşunca içine sirke ve limon miktarını az koydukları ortaya çıkıyor.Püf noktası sirke ve limonda.Unutmayın arkadaşlar!!

28 yorum:

  1. harika olmus arkadasim,ellerine saglik tam yaz icin...bu salatanin aynisini kuru börülcedende yapiyorum, oda güzel oluyor.
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kuru börülceylede süper olur.Ama böyle denemediysen muhakkak denemelisin.Lezzeti harika oluyor.Oldukça beğenilen ve hep ikincisi istenen bir salatamdır.Dediğin gibi tam yazlık bir salata.Kışında özleyince dondurucuya koyduğum için kolayca yapabiliyorum.Güzel yorumun için sağol canım her zaman beklerim.

      Sil
  2. Elinize sağlık çok severim sizi izlemeye aldım banada beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler.bloğuma hoşgeldiniz.sevgilerimle..

      Sil
  3. Ellerinize saglik nefis olmus:)

    YanıtlaSil
  4. elıne sağlık borulceyı severım ama salatasını denememıstım emınım sen yaptığına gore guzel olmustur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa muhakkak denemelisin ablacım.harika bir lezzet.güzel yorumun için sağol.

      Sil
  5. Of of harika görünüyor. Ben de çok severim börülceyi. Sirkeyi salatalarda çok sevdiğimiz için bolca kullanırız biz de. Nefis olmuş valla ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. soğol denizcim.Kesinlikle öyle.sirkeyi normalde yeşil salatada bile kullanmaya çalışıyorum.sevgilerimle..

      Sil
  6. güzel bir salataya benziyor.ama börülceyi malatyada ben hiç görmedim.yada dikkat etmedim .dur bakalım bu yaz inşallah dikkatlice bir bakayım.bulursam denerim.ellerine sağlık.sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatma ablacım eğer bulabilirsen yazın muhakkak dene derim.Eminim çok beğeneceksiniz.Ferahlatıcı ve lezzetli bir salata.benden de sevgiler.

      Sil
  7. bende çok severim
    bazen taratorlu bazen böyle yapıyorum
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. yazın biz de sık yaparız salatasını ama kış için saklamak hiç aklıma gelmemişti, ellerine sağlık,sevgiler :)

    YanıtlaSil
  9. sirke salatalara çok yakışıyor gerçekten,ben taze börülceye bayılırımm dondurucya koymam ama yazın bool bol tüketirim,kahvaltıda yopurtlamasını yaparız biz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa yoğurtlusunu bilmiyordum.eminim güzeldir.kesinlikle yazın bolca tüketmemiz derek.bende börülcenin zeytin yağlısını ve salata çeşitlerini çok severim.

      Sil
  10. Börülce genelde ege mutfağında var bizde pek bilmezler yani Ankara tarafı ama ben yedim çok güzel bir şey eline sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğru söylüyosunuz.Ankarada bulmak zor.Yazın koskoca keçiören pazarında bulamamıştım.yorumunuz için teşekkürler.sevgiler.

      Sil
  11. Eline sağlık canım çok severim börülce salatasını nefis olmuş:) sevgilerimle

    YanıtlaSil
  12. Hem sağlıklı hem de lezzetli olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  13. bende salataları sirkeli değil ama bol limonlu ekşi yaparım, bayılırım hatta yutkundum şu an, gerçi bu konu eşimin hoşun gitmez ama:( neyse onada ayrı yapıyorum çözüyoruz sorunu..
    Şulecim seni epeydir takipteyim, eline sağlık salatan nefis...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumun için sağol canım.Tamam o zaman,izlemeye devam:)sevgilerimle..

      Sil
  14. Şu börülceden ben de tadarım inşallah bir gün..
    Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım en kısa zamanda tadarsın.lezzeti gerçekten harika.

      Sil
  15. Şulecimm bayılırım börülce salatasına ellerine sağlık..Bana yarınki diyet menümde yardımcı oldun:))Ben salatasını da sarmısaklı yoğurtlusunu da çok severimm..yada bol acılı zeytinyağlı yemeğinide..Buzlukta son bir yada 2 paketim kaldı.yarın onu yapmalı:))Ellerine emeğine sağlık canım..Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle haklısın canım.zaten tam diyetlik.ben de o niyetle tükettim.hem de oldukça lezzetli oluyor.güzel yorumun için teşekkürler.sevgilerimle:)

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...