2 Nisan 2013 Salı

soslu kızarmış tavuk kanadı

Bazen canın uğraştırıcı şeyler yapmak istmez.İşte benim öyle zamanlarımdan biriydi.Gün içersinde akşama ne yapsam diye düşünürken aklıma hali hazırda bulunan tavuk kanatları geldi.Nasılsa eşim akşama gelecek diye bir güzel marine ettim ve epey bir sosda beklemiş oldu.Tavada kızarttım ama sanki mangalda yapmış gibi oldu.Size de hemen tarifini vereyim:

Tavuk sosunun malzemeleri: 3-4 kaşık yoğurt,1 dolu kaşık mayonez,tuz,karabiber,pul biber,toz kırmızı biber,kekik,büyükse 1 küçükse 2 diş sarımsak

Yapılışı: Güzelce yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz tavuk kanatlarının önce tuzunu ve baharatlarını katın.Üzerine yoğurt,mayonez ve ezilmiş sarımsağı da katıp elinizle iyice harmanlayın.Üzerini kapatıp buz dolabında en az 2 saat kadar marine olması için bırakın.Daha sonra kızgın tavaya az yağ koyarak kızartın.Böylelikle mangal tadı da almış olursunuz.Denemek isteyenlere şimdiden kolay gelsin. 

11 yorum:

  1. eşim çok sever kanadı:)
    ellerinize sağlık..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. çocuklar kanadı pek sevmiyor ama bu sosu ben tavuk pirzolada kullanabilirim.çok lezzetli olacağına eminim.piknik sezonuda açılıyor zaten.yararlı bir tarif olmuş canım.eline sağlık.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa tabii canım.pirzolada da olur.Zaten biz normalde pikneğe gideceksek mangal sosu olarak da yapıyorum ben.Yorumun için sağol canım.sevgiler..

      Sil
  3. aynen denizcim.benimki de öyle:)sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. İştah kabartıcı bir görüntü :) Sos içinde bekleyince çok daha lezzetli oluyorlar dediğin gibi. Ellerine sağlık. Afiyet olsun yiyenlere.

    YanıtlaSil
  5. tavuk yemekleri hem pratik hem lezzetli ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık negüzel kızarmışlar :)

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık Şule Hanımcım harika görünüyor....

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...