25 Nisan 2013 Perşembe

Tavada İzmir köfte


Yaz aylarında sıklıkla fırın usulü yaparım.Kış aylarında ise tava tercihimdir.Bir nedeni var mı diye sorarsanız Yazın içine  tazecik koyduğum o sebzelerle bir başka güzel olur İzmir köfte.Yaz gelince fırın usulünü de yapıp yayınlayacağım inşallah.
Bu yemeği de yine annemden öğrenmiştim.İzmir doğumlu biri olarak bu yemeği bilmemek değil öğrenmemek ayıp olurdu diimi ama:) Şimdi bu pratik yemeğin tarifine geçeyim.



MALZEMELER:
4 adet orta boy patates
500 gr kıyma
1 adet soğan,2 diş sarımsak
1 adet yumurta
biraz bayat ekmek içi ya da galeta unu
tuz,karabiber,pulbiber,kimyon,toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek kaşığı biber salçası
1-2 adet rendelenmiş domates(ben yazdan hazırladığım konserve domates sosunu kullandım)
sıvı yağ

YAPILIŞI: Öncelikle köftemizi hazırlayalım ve biraz dinlenmeye bırakalım.patatesleri elma dilimi gibi kesip kızartalım.Ardından köfteye de şeklini verip kızartalım.Yemeği pişireceğimiz tavaya biraz sıvı yağ ekleyip salçaları ilave edelim.Salçayı biraz kavurduktan sonra domatesi de ilave ederek biraz da böyle pişmesini sağlayalım.Üzerine biraz su alarak sosumuzu 3-5 dk arası kaynatalım.Resim de de gördüğünüz gibi üzerine kızarttığımız patates ve köfteleri dizip pişmeye bırakalım.Zaten tüm malzemelerimiz piştiği için uzun süreli pişirmenize gerek yok.5-10 dk arası yeterli olur.

14 yorum:

  1. Merhabalar,
    Bir İzmir' li olarak bayıldım ben bu tarife. Ellerinize sağlık. Bana da beklerim. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler.sevgiler benden..

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. İzmirli olup da bilmemek olmaz eline sağlık canım çok severim nefis olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. diimi ama:)sağol canım sevgiler..

      Sil
  5. et yemekleriyle şu sıralar aram pek iyi değil, malum mide bulantıları :) ama senin yaptıgın hersey bana nedense cook lezzetli görünüyor. yanında bir bardak ayranla ne güzel olurdu :) keske komsun olsaydım şuuleeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah canım yaa.seni öyle iyi anlıyorum ki,hamilelik döneminde ben de sadece o dönem için geçerli tabii:)resmen tipik vejeteyan oluyorum.Et,balık,tavuk kesinlikle yiyemezdim.Allah yardımcın olsun.Güzel yorumun için teşekkürler.Bakarsın bir gün komşu oluruz.sevgilerimle..

      Sil
  6. Şimdi bunu yemede yanına şöööyle bir uzanıver.çok lezzetli görünüyor.ellerine sağlık canım yine döktürmüşsün..

    YanıtlaSil
  7. anne oğrettıyse tamamdır demek ızmırlısın tarıfı sendende bılmek gerekır elıne sağlık

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ederim.SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  9. Bloğunuzu yakından takip ediyorum ellerinize sağlık :))
    bende bloguma beklerim bi İzmir li olarak ;)
    http://peritozututu.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  10. teşekkür ederim.sevgilerimle..

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...