22 Mayıs 2013 Çarşamba

Çilekli dondurma

Sevgili arkadaşlar dondurma tariflerime son sürat devam ediyorum.
Sırada lezzetli mi lezzetli çilekli dondurma tarifim var.Bunu özellikle kızlarım için yapıyorum.Onlar bayılıyorlar çilekli dondurmaya.Malzemeler bir önceki sade dondurma tarifiyle aynı.Tek farkı çilek püresi koyuyor ve şeker oranını biraz daha artırıyoruz.Yine nasıl yapıldığını merak eden arkadaşlarım için,ben yine de tarifi ve yapım aşamalarını yazacağım.



MALZEMELER:
1 litre süt
2 paket krem şanti
1,5 su bardağı şeker
1 dolu yemek kaşığı salep
1 küçük paket simitana(1 kutu süt kreması,sanırım onlar 200 ml oluyor)
1 kase taze çilek püresi


YAPILIŞI:
  • Krema dışında diğer malzemelerin hepsini derin bir karıştırma kabına alıp çırpmaya başlayalım.
  • Krem şantinin etkisiyle köpürüp biraz kıvam alacak ama sıvı denecek düzeyde oluyor.
  • Kıvama ulaşınca kremayı içine katalım ve çırpmaya devam edelim.
  • Kremayı katıp çırptıktan sonra asıl kıvama ulaşacak.Hatta nasıl kıvamlaştığını ve sakız gibi olduğunu görünce şaşıracaksınız.
  • Buradaki püf nokta kremayı koyduktan sonra en az 10 dk  çırpacaksınız.Ne kadar çok çırparsanız kıvamı o kadar güzel oluyor
  • Blendırdan geçirdiğiniz 1 kase kadar çilek püresini de içine katıp karıştırmaya devam edelim.
  • Daha öncede söylediğim gibi bereketli bir ölçüdür.2-3 tane 1'er lirtelik dondurma kaplarını dolduracak kadar oluyor.
  • Daha sonra istediğiniz gibi servis edebilirsiniz.Afiyet olsun...

17 yorum:

  1. Her güne bir dondurma ohhh özeniyorum valla.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler Yasemincim.sevgilerimle...

      Sil
    2. ellerine saglik harika gozukuyo

      Sil
  2. Çok güzel görünüyor. En kısa zamanda yapacağım buralarda şart zaten ev dondurması yapmak bu arada kimse yorum yapmadan buraya ben yapayım dedim. Sen kendini ok aştın maşallah sonunu merak ediyorum. Dondurmalarını face paylaşıyorum bilmem artık reklam için ne yaparsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım,güzel yorumun için.Siz Türkiye'ye dönmeden yaparım.yersiniz inşallah.sevgilerimle...

      Sil
  3. eskiden anneannem böyle yapardı dondurmayı, biz dondurma istediğimizde, yes,nler şifa olur derdi, meğer içindeki sahlepten kaynaklanıyormuş..şimdiki dondurmalar öyle mi? kaç kez çözünüp tekrar donuyo biz yiyene kadar acaba... seninki de tıpkı ananeminki gibi olmuş şulecim.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle canım.Buradaki Türk marketlerine Türkiyeden o bildiğimiz markalar geliyor.Bir kaç sefer aldım ama inan o kadar kötü olmuş ki.Kimbilir aynen dediğin gibi gelene kadar kaç defa eriyip donmuşsa artık,feci olmuştu.Bu sebeple hem bize hem de kızlarıma artık marketten almıyorum.Bittikçe yapıyorum.Onlar istedikçe ya da canımız çektikçe yiyoruz.Hem elimin altında olması da ayrıca pratik oluyor.Tatlıların yanına da servis edebiliyorum.Sende dene,nefis oluyor.Yorumun için teşekkür ederim canım.sevgilerimle...

      Sil
  4. canım çok nefis gözüküyor ellerine sağlık bende denemek istiyorum ama şu aralar malzeme eksiğim var alınca ilk fırsatta yapmayı düşünüyorum.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler,sevgiler:)

      Sil
    2. ellerine saglik cok guzel gorunuyo.

      Sil
  5. şule'cim buda nefis görünüyor.yalnız bir şey soracağım.salep bu bizim sütün veya suyun içine kattığımız kendinden şekerli falan oluyor ya ondanmı olacak.yoksa baharatçıda değişik şekli varmı.sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet.bildiğin süte ya da suya karıştırıp içtiğimiz salepten olacak.Teşekkürler.sevgiler...

      Sil
  6. Eline sağlık Şule'ciğim nefis bir dondurma,yapılacaklara ekliyorum.Bu güzel tarif içinde ayrıca çok teşekkür ederim.Sabırsızlıkla çikolatalı dondurmanın tarifini beklemedeyim. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Semacım.En kısa zamanda geliyor.sevgilerimle...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...