27 Mayıs 2013 Pazartesi

kavrulmuş patates salatası

Merhabalar,
Patates kavurmasını hem börekler de iç olarak,hem de kahvaltılarda kavurup yemek çok güzel olur.Bu tarif de yine 5 çaylarınızda yapabileceğiniz pratik bir salata tarifi.Oldukça da lezzetli oluyor.Tarifini hemen kısaca vermek istiyorum.Oran vermeden anlatacağım.Bu tarirfi dilediğiniz miktarda yapabilirsiniz.
Yapılışı: Patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp tencerede az suyla haşlayın.Haşlanan patatesleri süzdürdükten sonra soğuması için bir kenara alın.Tavaya biraz sıvı yağ koyup piyazlık doğradığınız soğanları kavurun.Kavrulan soğanın üzerine biraz biber salçası,biraz da domates salçası koyup kavurmaya devam edin.Üzerine patatesleri ekleyip tekrar kavurmaya devam edin.Son olarak üzerine tuzunu ve baharatlarını ekleyin.Ben sadece kara biber ve pul biber eklemiştim.Kavrulan patesleri ocaktan alıp soğumaya bırakın.Servis yapmadan önce ince ince doğradığınız dereotuyla karıştırın ve dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.Afiyet olsun... 

16 yorum:

  1. annem kahvaltilarda yapardi tadi damagimda :) elletine saglik canim bu da cok lezzetli gorunuyor

    YanıtlaSil
  2. zaten severım patatesı tam bana gore bır tarıf olmus elıne sağlık

    YanıtlaSil
  3. Bunu denemeliyim canım,harika gözüküyorr:)
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. Sule ellerine saglik patatesi her haliyle cok severim ama bu haliyle ayri bir guzel olur gercekten afiyetler olsun canim sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. Canım ellerine sağlık.Rabbim eline verdiği becerini eksiltmesin.(Amin)

    YanıtlaSil
  6. Patates kavrumu turşuyla ne de güzel gider :)
    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Vay vay ne güzel olmuş.Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  8. Kahvaltıda yemeye bayıldığım bir çeşit. Çok yapardı annem eskiden. Canım çekti valla :) Nefis görünüyor, ellerin dert görmesin.

    YanıtlaSil
  9. bir patates kolik olarak,her haline varım.her hali kabulüm.annem gözleme yaptığı zaman bana da patatesli yapardı.ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...