7 Mayıs 2013 Salı

Kurutulmuş Sebzelerle Etli Güveç Yapımı


Hanımlaaar!
Özellikle kurutulmuş sebzeleri olan hanımlar,size sesleniyorum.Harika bir güveç yemeği yapmaya ne dersiniz.Emin olun lezzetine doyamayacaksınız.Yaza doğru girerken ben de geçen sene yazdan yaptığım kurutulmuş sebzelerle güveç yemeği yapayım dedim.Yanında ev yapımı yoğurtla nefis gitti.

Her şeyin doğal olmasına o kadar alıştık ki İstanbula dönünce ne yapıcam diye bazen kara kara düşünüyorum.Her şeyin burada ki kadar doğalını bulabileceğimizi zannetmiyorum.Bişkek'e İstanbuldan ilk geldiğim zamanlarda o kadar zorlanmıştım ki,her şeyin hazırına alışmışız tabii.Marketlerde Türkiye deki gibi yoğurt bulamıyosunuz,İstediğiniz gibi peynir bulamıyosunuz...vs. daha bir çok şey sayabilirim size.İyiki de yokmuş.İyiki de sütümü,yoğurdumu,peynirimi kendim yapmışım.Göz göre göre insanları nasıl kandırıp,yoğurt,peynir,süt diye içinde her türlü hastalığa,kansere davetiye çıkaran maddeleri yedirdiklerini televizyonlardan izleyince üzüntüden kahrolduk.Bal diye glikoz sattıklarını,at eti sattıklarını,sular bile... daha ne diyim bilmiyorum ki.Neyse daha fazla uzatıp tadımızı kaçırmıyayım.Bu işi yapanları allaha havale edip ıslah olmaları için dua etmek lazım.

Şimdi güveç için gerekli malzemeleri vereyim.


MALZEMELER: 
kurutulmuş patlıcan kabak,biber,domates(hepsinden bir avuç kadar)
300 gr kuşbaşı doğranmış dana eti
2 adet orta boy soğan
3-4 diş sarımsak
2 adet çarliston biber
3 adet orta boy patates
1 yemek kaşığı biber salçası
sıvı yağ,iki kaşık tereyağı,tuz
YAPILIŞI:

  • Öncelikle kurutulmuş sebzeleri bir tencereye koyup kaynatalım.Pişince süzelim.
  • Etleri ayrı bir tencerede az suyla pişirelim ve biraz da sıvı yağ koyup kavuralım.
  • Soğanı piyazlık,sarımsağı minik minik,biberi şeritler halinde ve patatesleri de yarım ay şeklinde doğrayıp hazırlayalım.
  • Şimdi güvecin alt kısmına biraz tereyağı sürüp sırasıyla soğan,patates,sebzeler,et,sarımsak,yeşil biber vee sırasıyla yine aynı şekilde bir kat daha dizip en üste yine biberleri yerleştirin.
  • Biraz sıvı yağ ve suyla açtığınız biber salçasını üzerine gezdirin
  • Güvecin ağzını önce yağlı kağıtla ardından alüminyum folyo ile kaplayıp varsa güvecin kapağını da kapatıp önceden 260 derecede ısıttığınız fırında en az 45 dk kadar pişirin.


Not:Benim güveçlerim biraz küçük olduğu için ben iki güveçte yaptım.Siz bu ölçülerle orta boy büyüklükteki bir güveci kullanabilirsiniz.

Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun.

12 yorum:

  1. Kurutulmuş sebzeleri çok seviyorum, böyle güveçte ne lezzetli olmuşlardır. Denemek gerek mutlaka. Ellerine sağlık Şule abla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım.Gerçekten çok lezzetli olmuştu.

      Sil
  2. elıne sağlık guvec yemeğın tadını guzellıstırır ıstanbula geldınmı gene kendın yaparsın

    YanıtlaSil
  3. çok güzel gözüküyor ellerine sağlık:)
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Öğle yemeği de yemedim olsa şimdi nasıl yerdim bunu:) Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. harika bir yemek olmuş.helede güveçte yapınca lezzetine lezzet katmışsın.evet canım onlar sadece bu dünyalarını kendilerine göre kurtarmaya çalışıyor.bilmiyorlarki yatacak yerleri yok.ne diyelim Rabbim ıslah etsin.eline sağlık canım.sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun için teşekkürler ablacım sevgiler..

      Sil
  6. afiyet olsun canım.teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  7. muhteşem lezzetler var sizde çok iyisiniz sizin gibi sitelerin artması lazım benim yemek tarifi aldığım sadece 2 sayfa var biri siz bir diğeri ise http://www.nasil.com/sebzeli-guvec-nasil-yapilir teşekkürler

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...