5 Mayıs 2013 Pazar

Lor peynirli-çiriş otlu gözleme

Herkese güzel bir hafta sonu dileyerek başlamak istiyorum.
Çiriş otlu son tarifimde artık sunuma hazır.Dün ve bugün kahvaltıya yaptım.Sıcak sıcak yedik ve lezzetine doyamadık desem yeridir.Bir de lor peynirinin lezzetiyle birleşince ortaya harika bir gözleme harcı çıktı.Çiriş otlu diğer tariflerime buradan bakabilirsiniz.


Hamur için malzemeler: 2 su bardağı ılık su,tuz ve aldığı kadar un
İç Harcı için: 2 adet orta boy soğan,yarım kilo çiriş otu,200 gr lor peyniri,tuz kara biber,pul biber 
Üzeri için: tere yağı

YAPILIŞI:
  • Öncelikle iç harcımızı kavurarak başlayalım.
  • Tavaya biraz sıvı yağ koyup küp küp doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Ardından ince ince doğradığımız çiriş otunu da içine katıp kavurmaya devam ediyoruz.
  • Son olarak tuzunu ve baharatlarını da katıp,ocaktan alıyoruz.
  • Harcımız biraz soğuyunca peyniri de katıp harmanlıyoruz.
  • Derin bir kaba suyu ve tuzu katıp alabildiği kadar unu koyup yoğuruyoruz.
  • Elimize yapışmayacak kulak memesi kıvamında bir hamur olacak
  • 12-15 dk kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp bezeler oluşturuyoruz.
  • Resimler de gördüğünüz gibi hazırlayıp pişiriyoruz.
  • Üzerine  hafifce tereyağı sürüyoruz.  

15 yorum:

  1. elıne sağlık sulecım gozlemelerı nerede pısırdın resımden secemedım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler Selma abla.Her zaman olduğu gibi Bişkekteki bırakıp döneceğim emektar tavam da:)

      Sil
    2. canım eline sağlık enfeeees :)

      Sil
  2. ellerine sağlık Canım çok lezzetli görünüyor. bizde ailecek her tülü hamurişini çok severek bir güzel tüketiriz :) çiriş otunu nerden bulabiliriz ben gördüysem de öylece yanından geçmişimdir kesin:( size afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım onun zamanı geçti artık.En güzel toplanacak zamanı nisanın ikinci haftasıdır.Biz de eşimle iki hafta önce tüyoplu tonguça su almaya gidince dağın eteklerinden toplayıverdik hemen.Hala vardır ama çok büyüyüp kartlaşmıştır artık.
      Teşekkür ederim,sevgilerimle..

      Sil
  3. aman allahım hepsi çok güzel görünüyor hamarat lığınız ve bu kar mutfak bilginize hayranım.Sizinde emeğinize ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım
    gözleme yenmezmi;)

    YanıtlaSil
  5. Senin bu blogun beni öldürecek kendimi köyde hissediyorum böyle açma gözlemeler pideler gördükçe çoşuyorum hop bende yapmaya kalkıyorum canım ellerine sağlık çok güzeller gene döktürmüşşün

    YanıtlaSil
  6. yaa,ne güzel.Şimdiye kadar hiç köy hayatı yaşamamış ve köye gitmemiş biri olarak eğer öyle hissttiriyorsam ne mutlu bana.Çok teşekkürler.sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  7. yanına da ayran isterim
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Şulecim boşuna ısrar etme canım, ben mantı hamurundan başka hamur açamam.her ekmeği yaparım kuzine, yere yazma çöreği mayalı mayasız.bana herşeyi de gözleme hamuru aç deme.ne yapayım kız bende hazır alıyorum.çok lezzetli görünüyor.ben bunu hazır yufkadan yaparım.ellerine sağlık.sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olur,öyle de olur tabii:)olsun canın nası yapmak isterse öyle yap.canım ablacım.soğal.sevgilerimle..

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...