12 Haziran 2013 Çarşamba

mayasız el açması gül böreği

Harika kıyır kıyır,çıtır çıtır bir börek yapmaya ve yemeye ne dersiniz?Yine oldukça basit ve bir o kadar lezzetli bir tarif.Malzemeleri un su ve tuz dan oluşan bir hamur hazırlıyoruz.Bazen diyorum ki,nelere kadir sadece şu un su ve tuz dan oluşan hamur.Çeşit çeşit hamur işleri yapıyoruz.Hepsi de birbirinden farklı tat ve lezzette oluyor.İşte bu da onlardan biri. En iyisi mi ben tarifi anlatmaya başlıyım:




Malzemeler:

  • Un,su ve tuz dan oluşan ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayalım.
  • Hamuru yağlamak için tere yağı ve sıvı yağı karışımı hazırlıyoruz.
  • Patatesli ve kıymalı iç hazırlayalım.(Dilediğiniz gibi, hazırlayabilirsiniz)


  • Yapılışı:
  • Hamuru 1. resimde gördüğünüz gibi yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın.
  • Sıvı yağla karıştırıp erittiğimiz tere yağını biraz soğuttuktan sonra hamurları,küçük bir tabak boyutunda açıp yağlayıp üst üste koyalım ve bu şekilde 10 dk kadar bekletelim
  • Bekleyen hamuru 4.resimde gördüğünüz gibi elimizle çekerek açalım.Bu işlemi arkası görünecek kadar incelecek hale gelene kadar devam edelim.Yani açabildiğiniz kadar açın.
  • İkiye katlayıp arasına harcımızdan serpip rulo yapıp kendi etrafında dönderelim.
  • Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi gül şeklini aldı.Bu şekilde aralıklı olarak tepsiye diziyoruz.
  • Üzerine ben hiç bir şey sürmedim.Zaten yağlı bir hamur olduğu için nar gibi kızardı.

Aşağıdaki resimde de kıymalı olanları görebilirsiniz.İçi tel tel harika oluyor.Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun.

21 yorum:

  1. Burdan bile nasıl güzel görünüyor.. ellerine sağlık Şulecim...

    YanıtlaSil
  2. mmm harika olmuş canım ellerine sağlık sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. ellerıne saglık çooook güzel görünüyorlar. en kısa zamanda deneyeceğim. allah kolaylık versın
    kevser ablan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim,mutlaka denemelisin.Kıyır kıyır nefis oluyor.

      Sil
  4. ellerıne saglık çooook güzel görünüyorlar. en kısa zamanda deneyeceğim. allah kolaylık versın
    kevser ablan

    YanıtlaSil
  5. Bu börek bana biraz çarşaf böreğini anımsattı şulecim.seneler önce kursta arkadaşlarla yapmıştık.oda çok lezzetli olur.şimdi sen bana iş çıkardın şule.benim bunu mutlaka yapmam lazım.ellerine sağlık.afiyet şifa olsun canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet aslında yapılışı benziyor.Bu da küçük porsiyonluk versiyonu diyelim:)sevgilerimle...

      Sil
  6. ayy ne kadar lezetlı gozukuyor ben yemeye basladım ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  7. Çok isterdim böyle hamur açabilmeyi :)
    Ellerine sağlık ablacım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım.Senin gibi becerikli bir kız bunu da yapar.sevgilerimle...

      Sil
  8. birtanecik aldım kaçtım:) Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Yanıtlar
    1. geldim ablacım.Boş vakit bulmakta zorlanıyorum malesef:(

      Sil
  10. eline sağlık kuzum aldım nefis sevgiler:)))

    YanıtlaSil
  11. Çok nefis görünüyor eline sağlık sulecim sevgilerimle

    YanıtlaSil
  12. Sulecim ben esra tulumba tarifini sormustum dun.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...