29 Haziran 2013 Cumartesi

Tere yağında kızartılmış,maydanozlu patates

Merhabalar sevgili blogcanlar
Enfes bir patates tarifine ne dersiniz.Hem de tere yağında kızarmış.Üzeri maydanozlarla şenlenmiş.Ben bu şekilde tavuk yemeğinin yanına garnitür olarak yapmıştım.İsterseniz kahvaltıda bile yapabilirsiniz.Bu arada resimde gördüğünüz köy tavuğudur.Onun tarifide bu yayından sonra gelecek.Şimdi size hemen kısaca nasıl yaptığımı anlatayım:


Yapılışı: Patatesleri elma dilimi şeklinde doğruyoruz.Tavaya tere yağını koyup eritiyoruz.Patatesleri tuzlayıp üzerine ekliyoruz.Birazda karabiber serpiyoruz.Arada çevirerek kızarmaya bırakıyoruz.Ocaktan almaya yakın kıyılmış maydanoz ekliyoruz.
AFİYET ŞİFA OLSUN...

9 yorum:

  1. ben bunu zeytinyağıyla yapıyordum ama tereyağla dah a müthiş oluuurr...Maydanoz da lezzetini artırmıştır..Yarın kahvaltıya yapayım, çocuklarımın seveceği bir şey :)
    ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun.sevgiler:)

      Sil
  2. Vee the end mutlu son. Afiyetle mideye indiriyoruz.patates vazgeçemeyeceğim bir lezzet.her halini cok severim. Ellerine sağlık canım. Yine harika bir tarif.şule'cim tavuk gelsin lütfen:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavuk da en kısa zamanda geliyor ablacım.Teşekkürler,sevgiler...

      Sil
  3. ohh tereyağı ve maydonoz o patatese ne çok yakışır:)) size afiyet olsun canım...

    YanıtlaSil
  4. elıne sağlık patatesın her turlusunu severım bu da cok lezzetlı duruyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler.Tere yağında bir başka oluyor lezzeti.

      Sil
  5. Pratik ve leziz görünüyor :) elinize sağlık

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...