24 Haziran 2013 Pazartesi

yayın balığı PANE

Enfes bir balık olduğundan daha önce de bahsetmiştim.Kışın karların üzerinde yaptığımız mangal da yayın şişi size tekrardan hatırlatmak isterim.Merak ediyorsanız o zaman buraya tık tık lütfen:)
Hatta o zaman yorumlarda yayın balığını çoğunlukla herkes çok merak etmişti.İşte size yayın balığının bir bölümü.Çok büyük bir balık olduğu için bu şekilde kestirerek alıyoruz.Bu gördüğünüz parça bile 3 kiloya yakındı.Eti o kadar lezzetli ki yemeye doyamıyorsunuz.Birde çocuklarınız varsa bu balık tam size göre.Özellikle kılçıksız olduğu için çocuklar zevkle yiyorlar.Şimdi neler yaptığımı aşağıdaki resimlerle beraber anlatacağım.




1.Resim:balığımızı öncelikle fileto olarak ayırıyoruz.
2.Resim:Zeytinyağı,defne yaprağı ve sirkeli su da 1 saat kadar bekletiyoruz
3.Resim:Beklettikten sonra iyice süzdürüyoruz ve tuzluyoruz.
4.resim:Yumurtaları çırpıyoruz,nişasta ve un karışımı hazırlıyoruz.
5.resim:Filetoları önce una ardından yumurtaya bulayıp kızartıyoruz
İşte çıtır çıtır nefis Yayın Panemiz hazır.Denemeniz asyadanesintiler tarafından şiddetle tavsiye edilir:)Sevgileeer...

11 yorum:

  1. harika olmus canim eline saglik balik her zaman her mevsim gider eline saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Kesinlikle öyle.Biz de yaz kış demeden sıklıkla tüketmeye çalışıyoruz.

      Sil
  2. Balık çeşitlerini çok severim.Güzel görünüyor.Ellerin sağlık Şulecim.

    YanıtlaSil
  3. Herşey bir yana,kılçıksız olması beni ayrıca cezbetti.Bu balık Malatya da yok.ama merak ettim.izne gidince bir bakayım.belki oralarda vardır.ellerine sağlık şulecim.her zaman ki gibi harika olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah bulursan kesinlikle dene derim.Nefis bir lezzet.Teşekkür ederim sevgilerimle...

      Sil
  4. elıne sağlık burada bulursam alıcam artık tanıyorum sevgıler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah ablacım.Muhakkak denenmesi ve yenilmesi gereken bir balık.teşekkürler.sevgilerimle...

      Sil
  5. Şulecim ellerine sağlık nefis olmuş
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Yasemincim.Sevgilerimle...

      Sil
  6. bayılıyorum balık yemeklerine sevgili Şule.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...