1 Temmuz 2013 Pazartesi

Arnavut ciğeri, az yağda kızartılmış ciğer

Arkadaşlar yine nefis ve hafif bir tarifle devam ediyorum.Ciğeri çok sık yaparım.Hatta öyle ki neredeyse haftada bir kere pişiririm.Biraz fazla yapar dolaba koyarım.Soğuk soğuk yemeklerin yanında aparatif olarak süper gider.Arada canımız bir şeyler atıştırmak istese hemen dürüm yapar soğuk soğuk yeriz.Tabiki ev yapımı yufkalarımla:)
Arnavut ciğeri bol yağda kızartılmadan olurmuymuş hiç demeyin.Hem de misler gibi oluyor ve yağın ağırlığını hissetmiyorsunuz.Ben hep böyle yapıyorum ve yağı telef etmemiş oluyorum.Sizlere de bu şekilde denemenizi tavsiye ederim.Lezzetinin yağda kızartılmıştan daha iyi olduğuna size garanti veririm.Bu kadar laftan sonra tarife geçsem iyi olacak:)



Malzemeler: yarım kg dana ciğeri,un,tuz,yağ ve isteğe göre baharat
Yapılışı:Zarından güzelce temizlenmiş olan ciğeri küp küp doğruyoruz.İyice unluyoruz ve fazla unundan arındırıyoruz.Şimdi esas püf noktasına geldik.Ocağa tavayı koyup iyice kızdırıyoruz.Kızan tavaya 4-5 yemek kaşığı sıvı yağı koyup her tarafına dağılmasını sağlıyoruz.Üzerine ciğerleri koyup tahta bir kaşık yardımıyla hızlı hızlı çeviriyoruz.Zaten oldukça kısa sürede pişiyor.Rengi dönüp kızarmaya yüz tuttuktan sonra ocağınızın ısısını düşürebilirsiniz.Bu esnada tuzunu ve istediğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz.Ben sadece acılı kırmızı toz biber ekledim.Yanında ise maydanoz ve sumakla tatlandırdığım soğan salatası ile servise sunuyorum.İkisi bir arada hele ki bir de dürümün arasındaysa tadına doyum olmuyor:)
İşte bu günlük benden bu kadar.Herkese bol güneşli mutlu ve huzurlu bir hafta diliyorum.Sevgiyle kalın...

15 yorum:

  1. Yanına da patates kızartması.Ohh misss.Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Büşracım.Sevgilerimle...

      Sil
  2. canım istedi:) bizde çok severiz eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. mmmmm nefis kuzum çooooooooook severim:)))

    YanıtlaSil
  4. Az yağda kızarması çok cazip geldi :))
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle canım.Teşekkürler:)

      Sil
  5. Ciğeri ben önce kendi suyunda haşlar sonra kavururdum.yaptığim zaman birde böyle deniyim bakalım. Sen oluyor dedikten sonra no problem.ellerine sağlık sevgiler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu şekilde kesinlikle denemelisin.Teşekkürler ablacım,sevgiler...

      Sil
  6. ellerine sağlık canım..
    benim pek aram olmasada eşim çok sever:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım,sevgilerimle...

      Sil
  7. nefıs olmus bayılırım cığere elıne sağlık tabıkı senın ekmeklerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağolasın ablacım.Gerçekten yaptığımız her yemeğe çok emek verek yapıyoruz.İnşallah emeklerimiz zayii olmaz...

      Sil
  8. Eline sağlık canım.Nefiiss olmuş sevgilerimle

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...