26 Temmuz 2013 Cuma

Fırın ızgarasında tavuk kanadı

  1. Öncelikle bıçakla kanatların üzerine çizikler atalım ki içi de güzel pişsin.
  2. Kanatları bir kabın içine alıp üzerine baharatları serpiyoruz(ben sadece kırmızı toz biber ,kara biber ve tuz serptim).
  3.  Bir tane soğanın suyunu da ekleyerek dolapta bir saat kadar dinlenmeye bırakalım.
  4. Resimden de anlayacağınız gibi fırın ızgarasına tavuk kanatlarını dizelim.Yanlarına domates biberini koyalım.
  5. Önceden ısıttığımız 250 derecelik fırına verelim.
  6. Alttaki resimde gördüğünüz gibi fırın tepsisine su koyup onu da ızgaranın iki kat aşağısına yerleştiriyoruz.Bu sayede tavuklar buharın da etkisiyle yumuşacık bir halde pişmeye ve kızrmaya devam ediyor.


10 yorum:

  1. mımmm nefis görünüyor:)eline sağlık canım hayırlı cumalar...Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol Elifcim.Sana da hayırlı cumalar.Sevgilerimle...

      Sil
  2. ellerine sağlık ablacım, nefis görünüyor yemeğin..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir pişirme yöntemi
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. canım ellerien sağlık... Bunu kesinlikle deneyeceğim tarif için çook teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek canım.faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana.teşekkürler,sevgiler...

      Sil
  5. en sık yaptığımız yemek ellerıne sağlık

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...