29 Temmuz 2013 Pazartesi

Haşhaşlı Revani

MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 kahve fincanı irmik
3 yemek kaşığı haşhaş
11 kaşık şeker 
11 kaşık un
Kabartma tozu ve vanilya
Not: keki piştikten sonra üzeri için 1 su bardağı soğuk su
Şerbeti için: 2 su bardağı şeker, 2,5 su bardağı su 

YAPILIŞI: Yumurtayı ve şekeri iyice köpürene kadar çırpıyoruz.Ardından diğer malzemeleri sırasıyla koyup çırpmaya devam ediyoruz.180 dercede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından çıkınca üzerine 1 su bardağı soğuk su döküyoruz.Şerbetini kaynatmıyoruz.Sadece şekerli su hazırlıyoruz.Bu hazırladığımız şerbeti 10-15 dk sonra ılınan revanimizin üzerine döküp soğumaya bırakıyoruz.
Not: Şerbetini verdikten sonra keki size suyun içinde yüzüyormuş gibi görünebilir.Ama bir süre sonra içine nasıl çektiğini göreceksiniz

4 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerine sağlık Şulecim. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Seldacım.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Annem de yapar bu tatlıdan. Biz tamamını beyaz krem şanti ile kaplıyoruz. Pasta gibi oluyor.. Dondurmada hoş durmuş :) elinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Evet canım aslında ben de öyle yapıyorum.Ama bu sefer değişik olsun istedim.Genelde hep dediğin gibi servis ediliyor.Ben biraz daha farklılık katmak istedim.Ama dondurmayla da nefis gitti.Teşekkürler.sevgilerimle...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...