9 Eylül 2013 Pazartesi

Ahududu Şurubu


Bu gün size oldukça faydalı olacağını düşündüğüm bazı bilgiler vereceğim.Bu sebeple yazımı dikkatle okumanızı rica ediyorum.Sebebini sorarsanız eğer,özellikle boğaz enfeksiyonu olan ve çocukları olan arkadaşlara ilaç gibi bir tarifim var.
Öncelikle size Güneşte Pişirme yöntemini anlatmak istiyorum.Genişce bir tepsiye ahududuyu koyup üzerine bol miktarda şeker konuluyor.Örneğin 1kg ahududuya 2kg şeker gibi.Güneşin yoğun geldiği bir yere koyup gün içinde sık aralıklarla karıştırarak 3-4 gün kadar bekletiliyor..Ama karıştırma işlemini olana kadar sıklıkla uygulamalısınız.Bunu yapmak için en uygun zaman temmuz ve ağustos ayları.Daha sonra kavonozlara koyup uzun süre bozulmadan muhafaza ediliyor.(en az 2 yıl gibi).Yani ocak da değil de güneşin sıcaklığından faydalanarak pişiriliyor.Tıpkı güneşte salça yapma yöntemi gibi.Ben bu yöntemle yapmadım ama yedim.Gerçekten de ilaç gibi oluyor ve çok lezzetli olduğu kesin.Üstelik buzdolabında saklamaya da gerek yok,dışarıda durabiliyor.Denemek isteyenler için değişik bir fikir olabilir.

MALZEMELER: 1 kg ahududu, 1,5 kg şeker
YAPILIŞI:

  • Benim yaptığım yöntem ise yukarıda size anlattığımdan biraz daha farklı.Ben güneş yöntemini kullanmadım.Bu sebeple şuruplarımı buzdolabında saklıyorum.Normalde güneş yöntemini kullanmış olsaydım dışarıda rahatlıkla saklayabilirdim.
  • Öncelikle meyveyi süzgece alıp elinizi değmeden sadece sudan geçirin.Zaten normalde rahatlıkla yıkanabilen bir meyve değil.İyice süzüldükten sonra genişçe ve derin bir kabın içine alın.
  • Üzerine şekeri ilave edin ve biraz şekeri çekmesini bekleyin.Arada kaşık yardımıyla karıştırın ve şekerin iyice yemesini sağlayın.Bu sırada ahududu şekerin de etkisiyle dağılacaktır.
  • Daha sonra el blendırından geçirin ve kavonozlara koyup buz dolabına kaldırın.
  • İşte tarifimiz bu kadar pratik ve kolay.Ama bir o kadar da etkili.

Bu yöntemle kesinlikle bozulmuyor.Bozulabilir diye düşünenlere garanti verebilirim.Ama buradaki püf nokta şeker miktarı.Şekerini az koyarsanız bozulur.Yani bir kaç gün içinde ekşiyip köpürmeye başlar.Ben bunu yapalı neredeyse 3 hafta olacak.İlk günkü gibi nefis bir şekilde dolabımda duruyorlar.Ben toplam 6 kavonoz çıkardım.2 kavonozunu yedik bile.Özellikle çocukların yoğurduna,sütüne karıştırıp veriyorum.Biz de eşimle kendimize meyveli yoğurt yapıyoruz.Çayımıza katıyoruz.Yani istediğiniz gibi tüketebilirsiniz.Tabi hemen bir uyarıda bulunmak istiyorum.Çocuklarınıza dolaptan çıkardığınız gibi değilde oda sıcaklığında veriniz.Özellikle bir kaseye çıkarıp oda sıcaklığına gelince okula gitmeden küçük bir kase yedirin.Hem enerji verir,hem de enfeksiyonlardan korur.
Birazını da pastalarda kullanmak üzere dondurucuya koydum.  

20 yorum:

  1. ellerine sağlık:) canım çekti sabah sabah:) teşekkür ederiz paylaşım için...

    YanıtlaSil
  2. ablacım emeklerine sağlık..
    mis gibi kokar onlar şimdi ohh :)
    hayırlı haftalar olsun :)

    YanıtlaSil
  3. canımm ellerine sağlık ben de bayılırım ahududuya :) pastalarını da merakla bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
  4. Bu meyveyi güneşte yapmaya Malatya gibi bir yer lazım şulecim.3 günde olacağının garantisini veririm.salçalarıni güneşte yaptıklarına çok şahit oldum. İsmi sedat bey değil ama, bir tanede bende var öyle bir şahsiyet.dışardan bir şey istemeye korkuyorum.şulecim bu meyveyi ankarada bulursam mutlaka yapacağım. Malum önümüz kış. Eline sağlık canım. Şifa olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet Fatma ablacım.Gerçekten de Malatya sıcağında süper olur.Ama bulabilirsen benim yöntemle de yapabilirsin.Biz de şifa niyetine tüketiyoruz zaten.Yorumun için teşekkürler,sevgilerimi yolluyorum...

      Sil
  5. Çok güzel görünüyor Şula'cim, ellerine sağlık..
    Çok da sevdiğim bir meyvedir ahududu..Bulabilsem de yapsam şurubunu..bu kadar faydalı olduğunu bilmiyordum.. Şifayı her yerde bize sunmuş Rabbimiz, şükürler olsun..
    Ahududuyla yapacağın pastaları da bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle.Rabbimin bize sunduğu nimetler sonsuz.Bulabilirsen mutlaka dene derim.Şifa niyetine tüketirsiniz.Çok faydası var.Zaten renginden bile ne kadar şifalı olduğu anlaşılıyor.Yorumun için teşekkürler.sevgilerimle...

      Sil
  6. Eline sağlık canım verdiğin bilgiler içinde çok sağol.Afiyetler olsun size sevgiyle

    YanıtlaSil
  7. benım bır rus komsum var cocukları grıp olumu oda bunu hemen sıcak suya karıstırıp verırde rengıde ne guzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet burda da öyle.Çocuklara boğaz ağrısı olunca hemen sıcak suya karıştırıp verirler.

      Sil
  8. ayy harika görünüyor :)bunlarla ne pastalar tatlılar yaparsın sen kimbilir :)

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık canım :) Ağız tadıyla tüketin inşalah..

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar canım:)
    Ellerine emeklerine sağlık,ahududular harika görünüyorlar:)
    Pasta için ayrılanlar ise kimbilir ne nefis pastalara eşlik edecekler:) Sabırsızlıkla tarifler bekleniyor:)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım...güzel yorumun için çook teşekkür ediyorum.Sevgi ve selamlarımı yolluyorum:)

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...