4 Eylül 2013 Çarşamba

Düdüklüde Zeytin yağlı Taze Fasulye

Merhaba sevgili blogcanlar...
Klasik ama bir o kadar da lezzetli olan zeytin yağlı taze fasulye yemeği benim bloğumda da olmazsa olmazdı hani...Eşim daha çok etli yemeğini sevse de ben ısrarla zeytin yağlı yaparım.Özellikle bu sene çok yaptım.Etli yemek yemekten bana arada bunalım geliyor :) E ben de dururmuyum,yapıp atıyorum dolaba.Soğuk soğuk yiyorum.Bu fasulye belki görsel olarak size farklı gelebilir.Bişkek fasulyesi böyle arkadaşlar.Hafiften börülceyi anımsatıyor.Bura da Ahıska Türkleri'nin yetiştirdiği Türk fasulyesi de var.Ama ben bunu tercih ediyorum.Çünkü çok güzel,çıtır,tazecik,kılçıksız.Pişmemiş halini görmeniz lazımdı.Keşke fotoğraflasaydım.Tabii dondurucu da yerini aldı bile.Fasulyesiz olmaz dimii.Artık tarife geçeyim:


Malzemeler:
1kg taze fasulye
2 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
3 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı zeytin yağı

Yapılışı: 

  • Öncelikle düdüklünün en altına yemeklik doğradığımız soğanları koyalım.Yalnız boyutları oldukça küçük olmalı.
  • Üzerine güzelce temizleyip ayıkladığımız fasulyeyi yerleştirelim.
  • Onun üzerine kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri koyalım
  • Domateslerin üzerine minik minik doğradığımız sarımsakları serpiştirelim.
  • Tuzunu ve şekerini ilave edelim.
  • Üzerine zeytin yağını ilave edelim.
  • Sırasıyla düdüklünün içerisine bu aşamaları yaptıktan sonra kapağını  kapatalım.Yemeğimizin özelliği hiç su koymamamızda.
  • Kısık ateşte 25 dk kadar pişiriyoruz.Kesinlikle altını açmıyoruz.Kısık ateşte kendi kendine sulanarak pişecek.Lezzeti kendi suyuyla pişmesinden geliyor zaten.Bu sebeple su koymuyoruz.
  • 25 dk sonra açıp bip bakın,şöyle bir karıştırın pişmemiş gibiyse biraz da pişirin.Çünkü pişme süresi düdüklüden düdüklüye farklılık gösterebilir.

14 yorum:

  1. duduklude cabuk pısıyor ama ben eskıden yengemın evınde duduklu patlamıstı allahtan bız mutfakta değıldık o anda bomba attılar eve zannettık mutfağın halını gorseydın ondan berı korkarım gercı sımdıkı dudukluler cok daha emnıyetlı ellerıne sağlık dedığın gıbı borulce ye benzıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy Allah saklasın.Ben düdüklüde çok yemek pişiririm.O sebeple alışkınım.Acayip pratik oluyor.Zamandan tasarruf bence.Bir alışsan eminim bırakamazsın.Neyse yine de sen bilirsin tabii.Teşekkürler ablacım.

      Sil
  2. yazın en güzel sebzesi dolaplar sayesinde kışında olmaya başladı harika görüntü olmuş eline sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle.Teşekkürler.sevgiler...

      Sil
  3. çok şık bir sunum olmuş, eline sağlık.bende zeytinyağlı severim taze fasulyeyi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler Mehtapcım.sevgilerimle...

      Sil
  4. Sunum çok şık olmuş ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürederim.Bloğuma hoşgeldiniz.

      Sil
  5. Ellerinize sağlık.. süslemesi de çok hoş :)

    YanıtlaSil
  6. Tam gaz devam maşallah çok güzel gözüküyor arkadaşım unutmayın beni tamam mı nasipse 25 eylülde gidiyoruz artık yazın istanbulda görüşürüz selamlar becerikli hamarat arkadaşım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam canım Arayacağım inşallah.Ama telini kaybettim ondan arayamıyorum.Mailime ya da Sedatın facesine atsana tekrardan.inşallah her zaman tabii.bekliyorum.(y.sule85@hotmail.com).sevgi ve selamlarımla...

      Sil
  7. hımm zeytin yağlı fasülyeye de bayılırım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...