1 Eylül 2013 Pazar

Isırgan otlu kol böreği

Hem şifalı hem de nefis çıtır çıtır bir börek tarifine ne dersiniz.Dünkü yayınımdan hatırlarsınız.Isırgan otlu omlet tarifi vermiştim.Bir de börek yaptım bu şifalı ottan.Gerçekten çok lezzetli oldu.Şifalarını saymakla bitiremiyeceğimiz bu güzel otu yılda bir kere de olsa tüketmek lazım.Isırgan otunu her türlü kullanabiliriz.Çayını, böreğini, kavurmasını, yemeğini, benim yaptığım gibi yumurtalısını...vs. Ne şekilde yersek yiyelim Allah'ın izniyle şifasını alırız.Şimdi geçelim tarife:


Mayasız El Açması Gül böreği tarifimi sizlere hemen hatırlatmak isterim.Buradan bakabilirsiniz.Bu tarifim de yine aynı hamurdan yaptığım bir börektir.Burada sadece bezeleri biraz daha büyük tutup daha fazla açarak yaptım.Şimdi ben size iç malzemesinin tarifini vereyim
İç malzemesi için:

  • Benim bu börek için kullandığım ısırgan otu miktarı yarım kilodan dan birazda ha fazlaydı.(Taze ısırgan yaprağı)
  • 2 adet orta boy soğan
  • biraz sıvı yağ
  • tuz ,karabiber,kırmızı toz biber
  • 200 gr lor peyniri


Yapılışı:

  • Güzelce temizleyip yıkadığımız taze ısırgan yapraklarını çok inceltmeden doğrayalım.
  • Küp küp doğradığımız soğanları biraz sıvı yağla beraber pembeleşinceye kadar soteleyelim.
  • Üzerine doğradığımız ısırgan yapraklarını koyalım ve tavanın ağzını kapatıp otların biraz çökmesini bekleyelim.Bu esnada altını kısmayı unutmayalım.
  • Otlar çöktüyse ocağın altını biraz açıp kavurmaya başlayalım.Kavrulan otlara tuzunu ve baharatlarını katıp altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan harca lor peynirini katıp harcımızı harmanlayalım.
  • Elimizle yağladığımız hamurları incelterek açıp içine hazırladığımız harcı koyup rulo yapalım.
  • Fırın tepsisine aktarıp kendi etrafında rulo yapalım.
  • Üzerine erittiğimiz tere yağından sürüp 200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
AFİYET ŞİFA OLSUN...




10 yorum:

  1. harika görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. ayy cok lezzetlı duruyor elıne sağlık şulecım

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık Şulecim çok da faydalıdır ıssırgan otu..

    YanıtlaSil
  4. Canım ellerine sağlık otlu saplı yemekleri çok severim.Ama bu güne kadar hiç ısırgan otlusunu yapmak nasip olmadı ama en kısa zaman da deniyeceğim inşAllah.
    Bacısı,gönül bağı sevgiylen En Emin'e Emanetsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım.sevgi ve muhabbetlerimi gönderiyorum.

      Sil
  5. Elinize sağlık :) Benim kayınvalidem egeli o ısırganlı gözleme yapar, bol ısırgan, pırasa ve soğanla tadına doyulmaz eminim sizin böreğiniz de nefis olmuştur :) Afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim.Oldukça lezzetliydi.sevgiler...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...