6 Eylül 2013 Cuma

Kayısı Marmelatı


MALZEMELER:
1 kg kayısı(yumuşak olmalı)
2,5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı kadar limon tuzu

YAPILIŞI:
  • Öncelikle kayısıları güzelce yıkayalım ve çekirdeklerini çıkarıp bir süzgece alalım.
  • Suyu süzülen kayısıları derin bir tencereye alalım ve kısık ateşte sulanarak pişmesini sağlayalım.Tıpkı kayısı pestilinin yapım aşaması gibi olacak.Buradan bakabilirsiniz.
  • Sulanarak pişen kayısıları el blendırından geçirip tekrar ocağa alalım.
  • Üzerine şekerini ilave edip karıştıralım va  kaynamaya bırakalım.Arada sırada karıştırmaya devam edelim.Kaynamaya başlayınca en fazla 15 dk kaynatalım.
  • Ocaktan alamaya yakın limon tuzunu ilave edelim.Bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan alalım.Soğuyunca kavonozlara koyup dolaba kaldıralım.
  • İsterseniz konserve yöntemiyle yapıp daha sonra yemek üzere kaldırabilirsiniz.
  • Bunun için yapmanız gereken sıcakken kavonozlara koyup ters çevirmeniz yeterli olacaktır.Detaylı anlatıma,menemen yapımından bakabilirsiniz.Aynı yöntemle tüm konservelerinizi yapabilirsiniz.Ayrıca konserve yapımında püf noktaları merak edenler buradan bakabilirler.  
  • Bu ölçüler üzerinden miktarı çoğaltarak yapabilirsiniz.İsterseniz şekerini daha da artırabilirsiniz.Ama bence marmelat hafif mayhoş olmalı.Yine de tercih sizin tabii.
Afiyet olsun....


24 yorum:

  1. elıne sağlık bene recelını yapmıstım ama bıtmeden bundanda yapaym cok guzel olmus rengı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Selma ablacım.Bence de yapmalısın.Harika oluyor.

      Sil
  2. ablacım ellerine sağlık ne kadar da albenili görünüyor marmelatın :)
    ellerin dert görmesin..
    hayırlı cumalar..

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım nefis görünüyor. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  4. Bu reçellere hep zamanında yapmak lazım meyvelerin bir çıkıp bir batması çok hızlı oluyor şu an kayısı yok bu tarifi seneye devrediyorum ama muhakkak yapmalıyım çok sağlıklı bir meyve eline sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bişkekte hala kayısı var.Ben de yeni yaptım.İnşallah seneye yaparsınız.Teşekkürler...

      Sil
  5. Bende yaptım şulecim.komşular sagolsunlar kayısıyı biraz fazla getirince değerlendirmek istedim.benim için kahvaltı sofrası reçelsiz marmelatsız olmaz. Seninkininde rengi harika görünüyor .eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Fatma ablacım.Evet öyle.Siz de afiyetle yiyin inşallah.

      Sil
  6. harikaa..emeklerine sağlık canım benim... iyi günlerde tüketin inşallah..

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. canım benim 10 parmağında 10 maharet maşAllah:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim Ayşe ablacım.sevgilerimle...

      Sil
  8. Eline sağlık Şulecim nefis olmuş afiyetle yemek nasip olsun İnşaALLAH sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım benim.Teşekkürler:)sevgilerimle...

      Sil
  9. Ellerine sağlık Şule, marmelat nefis görünüyor.
    Kayısının reçelini sık sık yapıyorum ama marmelatını fazla yapmıyorum.
    Bu arada Maşallah kış hazırlıkların son sürat devam ediyor, Rabbim ağız tadı ile yemeği nasip etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol ablacım.Güzel yorumun beni çok mutlu etti.Sevgi ve selamlarımla...

      Sil
  10. Reçelini yapmıştım ama marmelatı da ne güzel görünüyor..:)
    Ellerine sağlık Şule'cim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekürler.Marmelatı da ayrı bir güzel oluyor.Kahvaltının dışında,kek,kurabiye ya da pastalarda bile kullanıyorum.

      Sil
  11. marifetli arkadaşım ne güzel şeyler yapıyorsun öyle ellerine sağlık Allah ağız tadı ile yemeyi nasip etsin...

    YanıtlaSil
  12. Çok guzel görünüyor ..Ellerine saglık.
    sevgiler :*

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...