28 Eylül 2013 Cumartesi

Peynirli ve Patatesli Rulo Börek


MALZEMELER:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket yaş maya(yaş mayası olmayanlar 3 tatlı kaşığı kuru maya koyabilirler)
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
Hamura sürmek için: sıvı yağ
Peynirli İç Malzemesi için: Erimeyecek türde bir peynir olmalı.Ben beyaz peynir kullandım.Maydonoz koymayın.Rulo olduğu için içinde hoş gözükmeyebilir.
Patatesli İç Malzemesi için: 4-5 adet orta boy haşlanmış patates,1 büyük soğan,1yemek kaşığı biber salçası.tuz ve baharatlar
Patatesli harcın hazırlanması: Önceden haşlanmış olan patatesleri çatalla ezin.Bir tavaya biraz sıvı yağ koyup küçük küpler halinde doğranmış soğanları koyup soteleyin.Üzerine biber salçası koyup sotelemeye devam edin.Sonra patatesleri ekleyerek kavurmaya devam edin.Tuzunu ve baharatlarını ekleyin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Üzeri için: susam


YAPILIŞI:
  • Derince bir yoğurma kabının içine Sıvı malzemeleri,kabartma tozunu,mayayı tuzu ve şekeri alalım.Elimizle maya içinde eriyene kadar karıştıralım.
  • Yavaş yavaş unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim
  • 45 dk kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamuru iki beze yapalım.
  • Yağlı bir hamur oduğu için rahatlıkla açılır.Un kullanmadan,sıvı yağ yardımıyla,elinizle orta büyüklükteki yuvarlak bir tepsi boyutunda açın.
  • İstediğiniz iç malzemeşini her tarafına gelecek şekilde hamurun üzerine yaydırın.Ben hem patatesli hem de peynirli yaptım.
  • Hamuru ortadan ikiye kesip uçkısımlarını hafif içeri alarak gevşek bir rulo yapın ve fırın tepsisine alın.
  • Toplamda dört tane rulonuz olacak.Tepside 15-20 dk kadar mayalandırın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakın. 

Peynirli rolu böreklerim hazıır...
İşte patatesli rulo böreklerim de hazıır...


19 yorum:

  1. nefis görünüyorlar özellikle patatesliler:)ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. ımmm canım çok lezzetli gözüküyor ellerine sağlık :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. patatesliyi ben alayım şulecim.çünkü kendisine özel bir ilgim var.şimdi bende bunlar, poaça yapma isteği uyandırdı.nefis görünüyorlar. ellerine sağlık canım.arada bir kalemini oynat.okumak isterim.sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. çok güzel gözküyor :) canım çekti o derece elinize sağlık :)
    Bu arada blogumda bi çekiliş var sizide beklerim gelirseniz çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
  5. yaz sulem yaz bıze zevkle okuruz tarıfte 10 numara elıne sağlık

    YanıtlaSil
  6. enfes görünüyor ellerine sağlık özellikle patatesli...

    YanıtlaSil
  7. Eline sağlık Şulecim neffiiss olmuş sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Semacım:)benden de sevgiler...

      Sil
  8. Süper gözüküyor yine orda olsam herhade iyice kilo alırdım sayende yap yap ye :) bu arada kilo durumun ne alemde tabii böyle güzel yiyecekler yaparsan ne olur bilmem senin sayende eşimede kilo aldırdım zaten şimdi rejimde 8 kilo verdi ama özbekte ne yaparım bilmem bir şule bulursak durum vahim başarılarının devamını diliyorum sevgilerimle : )) güzelim

    YanıtlaSil
  9. Canım benim güzel yorumun için çook teşekkür ederim.Bu sene acayip sıkı tutuyorum kendimi.Bende kilo verdim.Biraz daha vermem lazım.O zaman eski kiloma düşücem inşallah.Az kaldı.Bişkek bize kilo aldırdı:) özellikle bu aralar arkadaşlar farketti haralde,inceldin sen diyorlar.Ayy Türkiyeye dönerken incelmiş olmak istiyorum.Alış veriş yapcam bolca. Müthiş kıyafetler var.Uğur bey kilo verirken sen de arada incelmeyesin:)Yok olusun valla sen:)öptüm canım,sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. merhaba,blogunuzu takip ediyorum.çok güzel tarifleriniz var.bu böreği yapmak istiyorum.ama 2 su bardağı sıvı var yarım su bardağı yağ var.hamur yağlı olduğu için kolaylıklar açılır demişsiniz.yarım su bardağı yağ 2 su bardağı sıvının dahil olduğu hamurda yağlı oluyormuki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,bloğumu takip edip tariflerimi beğeniyor olmanız benim için mutluluk verici bir şey.Teşekkür ediyorum.Yapım aşamasını dikkatle okursanız eğer neden yarım su bardağı yağ koyduğumuzu daha iyi anlarsınız.Yağlı bir hamur olduğu için rahatlıkla açılır.Un kullanmadan,sıvı yağ yardımıyla,elinizle orta büyüklükteki yuvarlak bir tepsi boyutunda açın. diye yazdığım bir bölüm var.Yani hamuru sıvı yağ yardımıyla büyüttüğümüz için hamur yeteri miktarda yağlanmış olacak.
      Umarım yardımcı olabilmişimdir.Sevgiler...

      Sil
  11. teşekkürler.anlaşılmıştır:))

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...