7 Eylül 2013 Cumartesi

Şeftali Reçeli

Kışlık hazırlıklarıma şeftali reçeliyle devam ediyorum arkadaşlar.Denememiş olanlara,yememiş ya da yapmamış olanlara şiddetle yapmalarını önereceğim nefis bir reçel.Kahvaltıda labne peynirin üstüne sürüp yemesi de ayrı bir keyif tabii :) Yapması da bir o kadar kolay.Sadece püf noktası var.O püf noktaya dikkat ettikten sonra ortaya harika bir reçel çıkarabilirsiniz.İşte tarif,haydi buyrun:



MALZEMELER:
1 kg şeftali
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon tuzu

YAPILIŞI:
  • Öncelikle şurubunu hazırlıyoruz.
  • Reçelimizi yapacağımız tencereye şekeri ve suyu koyup ocağa alalım.Şurubumuz tatlı şerbeti kıvamına gelinceye kadar kaynatıyoruz.
  • Püf nokta:İşte esas püf nokta burası,yani  şekere yatırma yöntemini burada uygulamıyoruz.Çünkü şeftalilerin tane tane kalması için bu yöntemi uygulamamız şart.Şekere yatırma yöntemiyle şeftaliler tamamen dağılır.
  • Şurubumuz olurken biz de o arada şeftalilerin kabuklarını soyup küpler halinde doğruyoruz.
  • Tatlı şerbeti kıvamına gelen şuruba şeftalileri atıyoruz.
  • Arada bir karıştırıyoruz ve üzerine biriken köpükleri alıyoruz.
  • Şeftali kendi bıraktığı suyu çekene kadar pişirmeye devam ediyoruz.
  • Şeftaliler şeffaf bir görünüme kavuşmuşsa reçelimiz olmuş demektir.
  • Ocaktan indirmeden bir kaç dakika önce limon tuzunu da ekleyin ve bir iki taşım daha kaynatıp altını kapatın.
  • Soğuduktan sonra kavonoza koyup buz dolabında muhafaza edin.

12 yorum:

  1. elıne sağlık bende yaptım ama daha yayınlamadım rengı cok guzel olmus

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Selma ablacım.Eminim seninki de nefis olmuştur.

      Sil
  2. canım çok güzel gözüküyor ellerine sağlık :) bende denemek istiyorum...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemeni tavsiye edeceğim en güzel reçellerden biri.teşekkürler.sevgiler:)

      Sil
  3. of off bayılırım şeftali reçeline, ellerine sağlık..ben henüz yapmadım bu yıl..Ama yaparım yakında...
    şurdan bir dilim ekmeğe biraz alsam ne güzel olurdu :))
    Sağlıkla yiyin İnşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim,güzel yorumun için teşekkürler.Tabii ne ne demek,istediğin kadar alabilirsin:)sevgilerimle...

      Sil
  4. bu yöntemle yapıcam, eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Mehtapcım,sevgiler canım:)

      Sil
  5. Şeftali reçelini ne yaptım nede yedim.aklıma değişik şeyler sokuyorsun şulecim:)harika görünüyor becerikli hatun.eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ablam benim.Güzel yorumun için teşekkürler.Denemeni tavsiye edeceğim en güzel reçellerden biri.Denersen eğer,beğeneceğini umuyorum.sevgilerimle...

      Sil
  6. ayy meyve suyu da güzel olur bu harika reçelden :) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. teşekkür ederim.Evet olabilir tabii:)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...