30 Eylül 2013 Pazartesi

Vişneli Armut tatlısı


MALZEMELER:
1,5 kilo kadar armut kullandım
armutların üzerine 1'er tane dondurulmuş vişne(aralara da serpiştirdim)
her bir armutun üzerine 2 yemek kaşığı şeker(tepeleme olmasın)

YAPILIŞI: 
Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi,armutların kabuklarını soyup ikiye böldüm.Orta kısımlarındaki çekirdek yerini biraz oyuntulu alarak,çukur kısımlara dondurulmuş vişne yerleştirdim.Aynı zamanda aralarına da serpiştirdim. 
Bu işlemlerden sonra her bir armutun üzerine tepeleme olmayacak şekilde şeker serpiştirdim.200 derecede önceden ısıtılımış fırına verdim.Kendi kendine sulanarak pişiyor.Vişnelerin rengi ve aroması armutlara geçiyor.Arada pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla kontrol etmeyi unutmayın.Çok fazla yumuşatmadan fırından alın.

13 yorum:

  1. ellerine sağlık ablacım..
    tatlın şahane görünüyor.. afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler Seldacım.benden de sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. çok pratik bir tatlı şulecim.aslında diyet içinde iyi fikir.ellerine sağlık canım.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Fatma ablacım.Tam senlik bir tarif.Mutlaka denemelisin.Teşekkürler,sevgiler...

      Sil
  5. çok hafif bir tatlı canım ellerine sağlık nefis görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldukça hafif bir tatlı Özlemcim.Denemelisin.Teşekkür ederim.

      Sil
  6. Ilk kez armutlu visneli Tatli tarifi görüyorum,cok hos bir ikili olulrlar bencede ah birde suan tadina bakabilseydim,neyse is basa düser tabi,eline saglik canim...

    Sulecim birde senden bir ricam var,eger vaktin olursa sayfama girip yorum birakabilirmisin,kisa birsey,denemek amaciyla,sanirim bir sorunum var ve ben anlayamiyorum nereden,eger giremiyorsan bilmek istiyorum,ben yine buraya gelicem,cok öptüm seni sagolasin simdiden...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım.Denemeni tavsiye ederim.
      Tamam şimdi geliyorum bakalım...

      Sil
  7. ben de yaptım bu tatlıdan
    daha fazla vişne kullanıp tencerede reçel kıvamında yapmayı tercih ettim
    hakikaten nefis oluyor
    afiyetler olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablacım fırında da kendi suyu aynen dediğin gibi reçel kıvamında oldu.Hatta ben reçel kıvamındaki suyunu servis ederken sade dondurmanında üzerinene gezdirdim.Kırmızı kırmızı muhteşem bir görüntü oldu ama ne yazık ki aceleden çekmemişim o halini.Misafire yapmıştım ben de.Artık bu halini yayınlayım dedim.Eminim seninki de çok güzel olmuştur.Bu şekil de de denemeni tavsiye ederim.Teşekkürler,sevgiler...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...