3 Ekim 2013 Perşembe

Akciğer Pane

Sakatat sevenler...
Akciğeri hiç pane olarak denemişmiydiniz? Kesinlikle tadına inanamıyacaksınız.O kadar lezzetli ki, akciğer olduğunu kimse anlamayamaz.Malesef bloğun en kötü yanı da izleyenlere tat ve koku sunamamak oluyor.Sadece görsel olarak sunabiliyorum.İnşallah görselinden bile ne kadar çıtır ve lezzetli olduğu belli oluyordur.Merak etmeyin,yapım aşamaları geliyor.Haydi devamına tıklayın...


Nasıl yaptım:
Koyun akciğeriydi.Güzelce yıkadıktan sonra küpler halinde doğradım.
1-önce una
2-sonra yumurtaya
3-en son olarak da galeta ununa bulayıp kızartıyoruz.
Çabuk kızarıyor aman yakmayın,dikkatle ve başında durarak kızartın.Kızarırken balon gibi şişiyorlar.Tabağa alınca o şişkinlik iniyor.Tıpkı sosis gibi.
Ketçap ve mayoneze batırarak yemenizi tavsiye ederim.
Denemek isteyenler, bayram öncesi bu tarif sizler için gelsin...

6 yorum:

  1. karaciğer ok ama akciğer bilemedim:)

    YanıtlaSil
  2. evet,akciğerin o pişmemiş halinin görüntüsünden ortaya bişey çıkmıcakmış gibi görünse de aslında ortaya nefis bir pane çıktı.Dediğim gibi tadı bambaşka ve bir o kadar da lezzetli oldu:)

    YanıtlaSil
  3. SELAM BLOGUN BAYILDIM :) SENİ TAKİBE ALIYORUM. BENİM BLOGUMA DA BEKLERİM
    http://basibaglikiz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selam canım.Bloğuma hoş geldin.En kısa zamanda uğrayacağım.sevgiler...

      Sil
  4. Adını yazmasan ne olduğunu bilemezdim sanırım kansız olanlara iyi gelen bir organ ama görüntü çıtır çıtır eline sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanii,o da var tabii.Ama lezzet ön planda.teşekkürler ablacım.sevgilerimle...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...