20 Ekim 2013 Pazar

İhtiyacımız kadar kıymayı kullanma biçimi ve dondurucuda yer kaplamadan saklama şekli

Merhabalar değerli izleyenler...
Mübarek bir bayramı daha ardımızda bıraktık.Rabbim inşallah daha nice bayramlar yaşamayı bizlere nasip etsin.Ben de bayram haftasını oldukça yoğun geçirdim.Bu sebeple bloğuma pek bakamadım.Ama neler yaptığımı sırasıyla sizlerle paylaşacağım inşallah.Öncelikle kıymayı nasıl saklarız ve nasıl kullanırız biraz ondan bahsedeyim.Bir dahaki bayramlada ve sonrasında aldığınız kıymalarda pratik bir bilgi olarak sizlere faydası olabilir.

Ben bu bayram da etimizin bir kısmını orta yağlı olacak şekilde çift çekimli kıyma yaptırdım.Kıymayı 1'er kiloluk paketler halinde hazırladım ve elimle bastırarak düzelttim.
Tahta bir çubuk yardımıyla önce ikiye
sonra dörde ayırdım.
Bu işlemi yaparken kalem ya da ince bir oklava da kullanabilirsiniz.Yalnız kıymayı dörde bölerken birbirinden ayrılacak şekilde bastırmayı unutmayın.İşte bir kiloluk paketimizde kullanacağımız kadar 250 gramlık kıymalarımız oldu.
Bunu da 2 tane 500 gramlık olarak hazırladım.Daha fazla kullanmak isterseniz böyle ikili de hazırlayabilirsiniz. 
 İşte 5 kilo kıymayı en az yer kaplıyacak şekilde böyle hazırladım.Donduktan sonra kullanacağınız zaman ayrılan kesimlerinden rahatlıkla kırıp alabilirsiniz.Arada böyle pratik bilgileri kullanmak işimizi oldukça kolaylaştıracaktır.Umarım sizlere de faydası olur.İşlerinizde kolaylıklar dilerim.

11 yorum:

  1. bende aynen boyle yaparım hemde cabuk cozuluyor selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet öyle Selma ablacım.Pratik oluyor.Benden de selamlar:)

      Sil
  2. Elinize sağlık çok güzel olmuş. Ben de bu şekilde saklıyorum.:) ama daha ince ve üzerinden oklava ile geçiyorum. O zaman çocuk çorbalarına bile küçük küçük kırıp koyabiliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tabii.Hanımlar için pratiklik her şeyden önemli :)

      Sil
  3. oklava veya kalem kullanmak güzel bir fikirmiş ben elimle yapıyordum aynı işlemi ama bu kadar düzgün ayrılmıyordu. :) Rabbim kabul etsin kurbanlarımızı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin ablacım.Sizinkileri de inşallah.Bir dahaki sefere böyle yaparsın.sevgiler...

      Sil
  4. akıllı kadının hali başka oluyor helal olsun banada fikir olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  5. bende aynen bu sekilde koyuyorum kiymalarimi,biraz daha duz yapiyorum ama daha cabuk aciliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutfak terazimde tam 1 er kiloluk hazırladıyınca biraz tombul göründüler ama ben her defasında en az 250 gr kullanıyorum.Tabii daha az koyup daha ince de hazırlanabilir.Yani ihtiyaca göre hazırlamak en güzeli :) Teşekkürler canım,sevgiler...

      Sil
    2. Doğrudur, ben tartmadım hiç valla :) poşeti dörde değil de ikiye bölüyorum, ondandır inceliği herhalde :)

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...