12 Ekim 2013 Cumartesi

Midye Tatlısı / Midye Baklavası


Malzemeler:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı nişasta
3 su bardağından bira fazla un
1 dolu çay kaşığı kabartma tozu
bir çimdik tuz
hamuru açmak için: buğday ya da mısır nişastası
iç malzemesi için: çekilmiş ceviz
üzerine dökülecek yağ ölçüsü: 200 gr tereyağı, yarım su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için: 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, 1/4 limon suyu
Yapılışı:
  • Öncelikle sıvı malzemeyi bir kaba alalım.Elimizle biraz karıştıralım ve sonra diğer malzemeleri ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.Elde ettiğimiz hamuru 10-15 dk kadar dinlendirelim.
  • Hamuru iki beze yapalım.Her bezeden ceviz büyüklüğünde 12'şer tane minik bezeler yapalım.Yani toplam 24 tane minik bezemiz olacak.
  • İlk 12 bezeyi yapıyoruz.Her bir bezeyi küçük bir tabak büyüklüğünde nişastayla açıp üst üste koyalım.(2.resimdeki gibi).İkinci 12 bezeyide aynı şekilde yapıyoruz.Yalznız yufkaların arasına aşırı derecede nişasta serpmeyin.
  • Daha sonra düzgün ve orta kalınlıkta bir oklava yardımıyla yuvarlak bir fırın tepsisi büyüklüğünde açalım.
  • 4.resimde ki gibi sıkı bir rulo yapıp bir parmak kalınlığında keselim.
  • Kestiğimiz parçaları yatay bir şekilde oklava yardımıyla avuç içi büyüklüğünde merdaneyle açıp içine cevizini koyup kapatalım.      

Toplamda iki tepsi tatlı oluyor.Oldukça bereketli yani :)Tereyağı ve sıvı yağ karışımını küçük bir tavada eritip,hatta biraz kaynatıp her iki tepsinin de  üzerlerine eşit miktarlarda gezdirin.Merak etmeyin size fazla gibi görünse de pişme esnasında tıpkı bir sünger misali yağı içine çekiyor.İşte bu resimde üzerine yağ dökülmüş hali.
.

Şerbetin hazırlanması: Şerbeti öncesinden hazırlayıp soğumaya bırakalım.Tencereye şekeri ve suyu alalım kaynamaya bırakalım.Kaynayıp kıvam alan şuruba limon suyunu ekleyelim ve bir iki taşım daha kaynatıp altını kapatalım.Sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökelim.

20 yorum:

  1. maşaAllah çok lezzetli görünüyorlar ellerine sağlık Şulecim, çok marifetlisin maşaAllah! :) bayramınız hayırlara vesile olsun afiyet olsun. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkürler Saadet ablacım.Sizinde bayramınız hayırlara vesile olur inşallah.sevgilerimle..

      Sil
  2. Maşallah sen hazırlıklara baslamıssin.kolay gelsin canım. Bizde Karabük yolcusuyuz yarın, Allah sağlık verirse.benide çanta hazırlamak hasta ediyor. Malum coluk çocuk kalabalık. Birde ben o lazım olur bu lazım olur diye biraz abartinca, nerdeyse araba bizi almaz hale geliyor. Tatlın her zamanki gibi harika görünüyor. Tam benlik.bana çok ugraşmali gibi gelmedi.ellerine sağlık. Sağlıkla tuketin.hayirli bayramlar canım şimdiden kutlayimda bayramda buralarda olamıycam.sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın,Allah kolaylık versin,iyi yolculuklar,hayırlı bayramlar dilerim ablacım.sevgi ve selamlar...

      Sil
  3. Canim bende bu tatliyi gözümde hep büyütürüm,o sekli nasil vericem ben simdi der dururum,ben daha cok irmik tatlisi,sekerpare,kadayif gibi kolay tatlilari secerim napim:)) Ama seninkiler cok nefis vede güzel olmuslar,eline saglik,Sali günü üc degisik ülkeden misafirlerim var,bayram icin bana gelecekler nasil heyecanliyim,bayramda gelen ilk misafirlerim benim,tatliyi düsünüyorum henüz bakalim hangisi kismet olacak,cok öptüm,bayramda görüsmek üzere...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa ne güzel.O heyecan da ayrı bir güzeldir yani :).Sana da kolay gelsin canım.Teşekkürler,sevgi ve selamlar...
      bayram da görüşmek üzere...

      Sil
  4. Şulecim tatlın nefis görünüyor ellerin dert görmesin,benim yapmaktan en çok keyif aldığım tatlı olmuştu midye tatlısı,
    sevdiklerinle geçireceğin hayırlı bayramlar diliyorum,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkür ederim canım ablacım.Evet gerçekten yapması keyifli bir tatlı.Hayırlı bayramlar diliyorum.sevgi ve selamlar...

      Sil
  5. Ellerine sağlık canım. Çok güzel görünüyor. Yarın bende bu tatlidan yapmayı düşünüyordum.ben maya ile yapıyordum. Ama burdaki mayalarin değişik kötü bir kokusu var. Senin tarifini denicem kesinlikle.ben senin mail adresini bulamıyorum. Oraları seni arkadaş larimi cok ozledim.hayirli bayramlar diyorum herkeze.esra.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Esra ablacım.Evet bende mayalı tarif var.Ama bu daha iyi.Mayalı olanı yapmak biraz riskli.Mail adresim (y.sule85@hotmail.com) Hayırlı bayramlar diliyorum.Sevgi ve selamlar...

      Sil
  6. ellerine sağlık şulecimm..çok güzellll. bayramının da tatlın kadar tatlı geçmesi dileğiyle

    YanıtlaSil
  7. Harika görünüyor.. ellerine sağlık..
    Hayırlı bayramlar diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim.teşekkür ederim.Hayırlı bayramlar...

      Sil
  8. Harika telaşlar olsun canım harika tarif not alındı yapılacak ,bayramın kutlu olsun

    YanıtlaSil
  9. bayrama yakisir nefis bir tatli canim eline emegine saglik keyifli bayramlar diliyorum..

    YanıtlaSil
  10. :) Canım akşam merkezde bir kaç ziyaretimiz olacak, size de uğramayı isteriz tabi. ama bende numaran yok , ben mail atmıştım sana numaramı, bana ulaşırsan bu vesileyle görüşmüş oluruz ,seve seve :)

    YanıtlaSil
  11. Arkadaşım bayramın mübarek olsun nasılsın formun yerinde maşallah ne güzel tatlılar bunlar böyle sizleri özledim arkafaşlığınız bir başka sizin burda sizin arkadaşlığınızın sayesinde hiç yabancılık çekmiyorum marketlerdeki ürünler bile aynı herşey için sağolun kızları öpüyorum benim mail adresim d_goncu@hotmaill.com burdan görüşebiliriz. eşiminde sedat beye selamları var görüşmek üzere hoşçakal ....

    YanıtlaSil
  12. Arkadaşım bayramın mübarek olsun nasılsın formun yerinde maşallah ne güzel tatlılar bunlar böyle sizleri özledim arkafaşlığınız bir başka sizin burda sizin arkadaşlığınızın sayesinde hiç yabancılık çekmiyorum marketlerdeki ürünler bile aynı herşey için sağolun kızları öpüyorum benim mail adresim d_goncu@hotmail.com veya goncuderya@gmail.com burdan görüşebiliriz. eşiminde sedat beye selamları var görüşmek üzere hoşçakal .... özbekistan resimlerimizide face attım merak edersen bak :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...