23 Kasım 2013 Cumartesi

Evde Lor peyniri Yapımı

ÇÖREK OTLU LOR PEYNİRİ


3 kg süt kullanarak yaptım.Öncelikle sütü kaynatalım.Kaynayan süte 1 çay bardağı kadar sirke koyalım ve kesilmesini bekleyelim.Bu arada ocağınız kısıkta kalabilir.Tıpkı resimdeki gibi kesikler oluşak.Suyu tamamen yeşil olup kesikler çoğalınca süzdüreceğiz.
Temiz bir beze süzdürüp peynirin toplanmasını sağlayalım.Suyu iyice süzülen peyniri fazla bekletmeden hatta daha sıcakken derin bir kaba alıp tuzunu atalım ve elimizle yoğurur gibi karıştırıp tuzlanmasını sağlayalım.
Ilınan ve hatta soğumaya yüz tutmuş peynire çörek otu katarak lezzetini daha da artırabilirsiniz.Ben öyle yaptım ama sevmeyenler koymayabilirler.Sonra elimizle parça parça ufalayarak biraz dışarıda kurumasını sağladıktan sonra peynir kabımıza alıp dolapta muhafaza edebiliriz.Yaklaşık 250 gr kadar çıktı.


12 yorum:

  1. Bu lor değil mi Şule'cim?..sütle yapılana lor, yoğurt-ayranla yapılana çökelek deniyor diye biliyorum :)..Benim sevdiğim sonuçta ;)
    çörek otlu da nefis olmuştur, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet salında lor peyniri diyebiliriz.Çökelek sulandırılmış yoğurtla yapılıyor.Ama lor ve çökelek birbirine çok yakın zaten.Görünümü lordan çok çökeleği andırınca ben de öyle yazdım.teşekkür ederim,sevgilerimle...

      Sil
  2. Bende henüz yapmadim denemek isterim tabiki severim cökelegi,eline saglik canim,öptüm seni!

    YanıtlaSil
  3. canım çok güzel bir tarif olmuş bunu bende denemek istiyorum.... Seninde ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık canım bunu kavanoza sıkıca bassak tulum peyniri olurmu.semra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir canım.Annem öyle yap olur demişti.Ama ben daha denemedim.Teşekkürler.

      Sil
  5. Ellerine sağlık Şuleciğim, bunu kavanoza sıkıca bastırsak tulum peyniri olur mu?
    Semra

    YanıtlaSil
  6. en sağlıklı peynir çeşidi canım eline sağlık bende uzan zamandır artık market peyniri almıyorum çökelek alıyorum çok da güzel oluyor ama evde denemedim hiç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kolay zaten ablacım.Bir kaç kilo sütle deneyebilirsin.Hem bu sayede nasıl olduğu konusunda tecrübe edinmiş olursun.Teşekkürler.

      Sil
  7. becerikli şulem benim. ellerine sağlık canım. bende bazen yapıyorum ama sirkeyi ilk defa duyuyorum. aklımda bulunsun. sevgiler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sirke rengini de biraz daha sarı yapıyor.Çökelek gibi de oluyor biraz.Ama oldukça lezzetli.Teşekkür ederim canım ablacım.Sevgi ve selamlar...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...