18 Kasım 2013 Pazartesi

Hazır yufkayla Gül böreği


MALZEMELER:
6 adet yufka (1 kg)
Sosu için :
1 adet yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
yarım su bardağı yoğurt
Patatesli İç Malzemesi için: 4-5 adet orta boy haşlanmış patates,1 büyük soğan,1yemek kaşığı biber salçası.tuz ve baharatlar
Patatesli harcın hazırlanması: Önceden haşlanmış olan patatesleri çatalla ezin.Bir tavaya biraz sıvı yağ koyup küçük küpler halinde doğranmış soğanları koyup soteleyin.Üzerine biber salçası koyup sotelemeye devam edin.Sonra patatesleri ekleyerek kavurmaya devam edin.Tuzunu ve baharatlarını ekleyin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.

YAPILIŞI:

  • Her bir yufka dörde bölünür
  • Elde ettiğimiz üçgenlere hazırlamış olduğumuz sos sürülür
  • Geniş kısma harç sürülür ve uç kısma doğru rulo sarılır.Elde edilen uzun ruloyu bir ucundan tutup içe doğru çevirerek sarıp gül şekli verilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye dizilir.
  • Üzerine kalan sos sürülür çörek otu veye susam serpilir.
  • Önceden ısttığımız fırında  kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. Börek börek diye agliyorum günlerdir,yapamiyorum! Yufkam herseyim hazir! Üsenirim her zaman börek olayinda,birde tek ben yedigim icin korkuyorum belki,seninklerden alayim bari,en azindan hafta sonuna kadar,eline saglik nefis olmuslar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serpilcim,şöyle de yapabilirsin.Aynı tarifdeki dibi hazırlayıp dondurucuya koyabilirsin.Daha sonrasında dilediğin miktarda çıkarıp buzlu buzlu tepsiye dizip,üzerine de yoğurtlu yumurtalı bir sos sürüp hemen fırına veriyosun. pişirince kıyır kıyır harika oluyor.Ben çoğunlukla öyle hazırlarım.Mutlaka böyle denemeni tavsiye ederim.Teşekkürler canım,sevgiler...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...