28 Kasım 2013 Perşembe

Kaymaklı ve Reçelli Pankekler (PANCAKE)

Bir kaç gün aradan sonra tatlı bir dönüş yapayım istedim.Son günlerde kafam çok dolu olduğundan biraz dinlenmek istedim.Ama merak etmeyin tariflere son hız devam edeceğim inşallah.Şimdi sırada 3 farklı sunum tarzıyla hazırladığım ve  bizim pasta niyetine yediğimiz bu güzel tatlı var.Sizi daha fazla bekletmeden hemen tarife geçiyorum.

MALZEMELER:
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çimdik tuz
YAPILIŞI:

  • Derin bir kaba yumurtayı kırın.Üzerine süt ve sıvı yağ dökün.İyice çırpın.Üzerine un ve kabartma tozunu eleyip,ekleyin.Tuz ve şekerini de ekleyerek pürüssüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın.
  • Küçük boydaki bir tavanın tabanını hafifçe yağlayın.Tavayı yüksek ateşte kızdırın.Daha sonra ocağın altını kısın.Pankek harcından yarım kepçe alıp,tavaya dökün.Kenarları toparlanıp, üzeri göz göz olunca spatula yardımıyla diğer tarafını çevirin.15-20 saniye kadar da diğer tarafını pişirin. 
  • Eğer küçük boy tavanız yoksa orta boy bir tavada hamuru fazla yaydırmadan pişirebilirsiniz.

Pişen pankekleri servis tabağına alıp isteğe göre reçel ,bal, pekmez, krem çikolata ya da çeşitli marmelatları koyup dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.Ben 1, 2 ve 3. resimlerde gördüğünüz gibi hazırladım.İçine vazgeçilmez lezzetimiz olan ve kaymak ve kızımın isteği üzerine çilek reçeliyle servis yaptım.Canınız tatlı istediğinde yapabileceğiniz en pratik tatlılardan biri diyebilirim.Aynı zamanda kahvaltı da  süper gittiği bir gerçek :) e hadi o zaman deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin.
SEVGİ VE SELAMLAR...

12 yorum:

  1. Manzaralar dayanılır gibi değil. reçel+kaymak birlikteliği müthiş. Tam da diyetle boğuşurken karşıma bunun çıkması acaba kaderin bana bir oyunu mu? :)))) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet diyetteyken böyle manzaralara dayanmak çok zor.teşekkürer

      Sil
  2. Ellerine sağlık harika görünüyorrrr :))

    YanıtlaSil
  3. bayılırım pankeke çok güzel ve pratik bir tarif olmuş. Pankek fırında olurmu acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. denemek lazım,bilemiyorum canım.Ama tavadaki gibi güzel olmaz sanırım.Teşekkürler.

      Sil
  4. amnda aman gelde yeme kızlar bayılmıstır ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) ah bi de Haleyi görseydin.Bıçakla kesip yemeye çalışması tam bir tiyatroydu.teşekkürler.

      Sil
  5. Güzel bir tarif Şule. Daha önceden tarifini hiç görmemiştim. Sanırım bunu yabancılar daha çok yapıyor. Bizde o kadar yaygın değil. Senin verdigin ölçüde resimdeki gibi 3 tanemi çıkıyor. Ama görüntüsü muhteşem. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet avrupa yada amerikalı yabancıların geleneksel kahvaltılarıdır pankek.Benim de kızlarım sever özellikle.Eşimde bu tarzda sever.Ben zaten tatlı niyetine yaparım.Kahvaltıya pek yaptığım söylenemez.Ablacım bu tariften en az 6 tane çıkıyor.Denemeni tavsiye ederim.Teşekkürler,sevgiler...

      Sil
  6. yarin kahvalti icin yapayim insallah. bnde bayiliyorum kaymak ve cilek receli bulusmasina:) ellerine saglik canim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun.Teşekkürler,sevgiler...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...