2 Kasım 2013 Cumartesi

Kayısı suyu ve kuru kayısı hoşafı


Her nimetin bir faydası olduğu gibi kayısının da faydalarını saymakla bitiremeyiz.En bilinen özelliğide bağırsakları çalıştırmasıdır.Özellikle lohusalık döneminde tüketilmesi şiddetle tavsiye olunur.Emziren annelerinde hem kendilerine hem de bebeklerine faydası bilinen bir gerçektir.Bizlerde bu güzel nimetten faydalanarak sık sık tüketmeliyiz.Özellikle kış aylarında yemeklerin yanında hoşafı eksik etmemeye çalışırım.Çekirdekleriyle beraber kurutulmuş kayısılar Bişkekte oldukça fazla.Bu tarif de çekirdekli kayısı hoşafı.Bakalım nasıl yapmışım:


MALZEMELER: 
200-250 gr kadar kuru kayısı
1 su bardağı şeker
2 litre su
YAPILIŞI: Kayısıları güzelce yıkadıktan sonra tencereye 2 litre su ve kayısıları koyalım.Kaynamaya bırakalım.Kaynayınca hemen şekerini ilave edelim.Kayısılar yumuşayıp pişene kadar kaynatıp suğumaya bırakalım.
Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. canım ellerine sağlık :) kayısı hoşafını bende çok severim...

    YanıtlaSil
  2. Şule cim bende yaptım biraz bu sene. Hem kuruttum hemde biraz kavanoza doldurdum.komsular sagolsunlar fazla fazla getirmislerdi.bence evden eksik edilmemesi gereken bir meyve.ellerine sağlık canım. Şifa olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oh Oh maşallah.Afiyetle tüketin sizde.Evet,kesinlikle eksik edilmemesi lazım.Teşekkür ederim.sevgiler...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...