4 Kasım 2013 Pazartesi

Kıymalı Lazanya

Tadına doyamayacağınız bir lezzet daha.Tek başına oldukça doyurucu ve yanında hiç bir şey yemeyi gerektirmeyen bir yemek.İçindeki malzeme oldukça bol olunca tadını tahmin edersiniz herhalde.Denememiş olanların mutlaka deneyip yemelerini tavsiye ederim.İlerleyen zamanlarda kıymalı lazanyanın dışında diğer çeşitlerini de yapıp yayınlamayı düşünüyorum.Tabii vaktim elverirse.O kadar tarif var ki bazen yayınlamak istediğim tariflerimi çok geciktirebiliyorum ama vaktimin çoğunu internet başında geçiremediğim için ve yoğunluktan sebep zorlanıyorum.Neyse ben daha fazla sohbete girmeden tarifi vereyim.Uzun yazılarla izleyicilerimi sıkmak istemiyorum.Zaten genel de uzun yazmam ama neyse :) 

Malzemeler:
1 paket lazanya yaprağı
300 gr kıyma
1 orta boy soğan
3-4 diş sarımsak
4-5 yemek kaşığı zeytin yağı
1 adet domates
1 sivri biber
1 havuç
tuz,karabiber,toz kırmızı biber

Beşamel sosu için: 3 su bardağı süt,3 yemek kaşığı un,1 yemek kaşığı tere yağı,tuz,karabiber
Üzeri için: Rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:
  • Öncelikle kıymalı harcımızı hazırlayalım.Kıymayı,zeytin yağında minik küpler halinde doğranmış soğan ve sarımsakla beraber kavuralım.
  • Kavrulan kıymaya küpler halinde doğranmış domates ve biberi,rendelenmiş havucu ekleyelim.
  • Tuz,karabiber ekleyip 5-10 dk pişmeye bırakalım.
  • Lazanyaları paketteki tarife göre haşlayalım.Yalnız burada bir püf nokta vermek istiyorum.Pişen lazanya yapraklarını soğuk suya alın ki birbirine yapışmasın.(Yukarıda verdiğim resimlerden de görebilirsiniz.)


Beşamel sosun hazırlanması: Tencereye tere yağını alalım ve eritelim.Üzerine unu koyalım ve kavuralım.Un kum gibi olunca yavaş yavaş sütü ekleyerek çırpma teliyle hızlıca karıştıralım ki topaklanma olmasın.Son olarak ta tuzunu ve karabiberini katıp bir iki taşım kaynatalım ve ocaktan alalım.

  • Lazanyayı pişireceğimiz fırın kabının altına önce beşamel sostan biraz sürelim.
  • Sonra bir kat lazanya yapraklarını dizelim
  • Lazanya yapraklarının üzerine tekrar beşamel sos sürelim.
  • Hazırladığımız kıymalı harctan koyalım
  • Sıralamayı bu şekilde yaparak fırın kabı dolana kadar yapalım.(lazanya yaprağı + beşamel sos + kıymalı harç) 
  • Fırın kabı dolunca son yaprakların üzerine de beşamel sos sürüp bolca rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar tutalım.
AFİYET OLSUN...


12 yorum:

  1. börek maşallah çok severim kendilerini oda beni sever vücudumda lilo olarak kalır :) ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) ablacım,alemsin valla.Yarasın,şifa olsun.teşekkürler,sevgiler...

      Sil
  2. Ellerine sağlık... çok severim lazanyayı :)

    YanıtlaSil
  3. iste budur baska soze ne hacet ben bazen peynırlısınıde yaparım elıne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Selma ablacım.sevgiler :)

      Sil
  4. Ellerinize sağlık harika görünüyor :) bana da beklerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler :) gelirim tabii.sevgiler...

      Sil
  5. Hiç yapmadığım bir lezzet Şule cim.kiz bu börek gibi birşey olmuş.sanki su böreginin bebeklik hali:) ben bunu bi deniyim bakiim.ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ,yalancı su böreği de lazanyadan yapılıyor.Benim yaptığım bu tarif su böreğinden lezzet olarak epey bir farklı ama.Beşamel sos ve kaşar ayrıca bir lezzet katıyor.Mutlaka dene derim.Teşekkürler ablacım.sevgilerimle...

      Sil
  6. aaah sule aaahhh.. nasıl canım cekti simdi :) ellerine saglık canım benim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım.Eğer zorlanmazsan dene derim.Çok lezzetli bişiy yaa :) Sevgilerimle...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...