5 Kasım 2013 Salı

Sulu Köfte

Türk mutfağının geleneksel bir yemeği olan sulu köfteyi hemen hemen herkes evlerinde farklı türlerde yapar.Sulu yemeklerin bizim kültürümüz de ayrı bir yeri vardır.Bizim de çok severek yediğimiz sulu köfte tarifi bir de asyadan esintiler farkıyla sizlerle buluşsun istedim.İşte tarifimiz:

Malzemeler:
300 gr kıyma
1 yumurta
1 adet orta boy soğan
1 çay bardağı ince bulgur
1-2 yemek kaşığı un
tuz,karabiber,kimyon
2 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
Sıvı yağ, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası
1 litre kaynamış su
Yapılışı:

  • Bir kabın içine kıymayı, yumurtayı, ince kıyılmış soğanı, bulguru, unu ve baharatları katıp yoğuralım.
  • Misket büyüklüğünde toplar yapıp un serpilmiş tepsiye dizelim.
  • Patatesi ve havucu küp küp doğrayalım.
  • Tencereye sıvı yağ ve salçaları alıp kavuralım.Üzerine suyu ekleyelim.
  • Unlanmış tepsideki köfteleri sallayarak unlanmasını sağlayalım ve kaynayan suyun içine dökelim.
  • 5 dk sonra patates ve havucu katalım ve pişmeye bırakalım.
  • Arzuya göre üzerine tereyağlı naneli sos yapıp dökebilirsiniz.

Afiyet olsun...

6 yorum:

  1. bizim evin baştacı ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel.Teşekkürler ablacım:)

      Sil
  2. ben bu yemeği çok yaparım şule cim.ama kıymanın içine yumurta koymuyordum.bazen köfteleri çok az yağda, tavada bir iki çeviririm.evde varsa bezelye de koyarım.büyük oğlum öyle çok sever.kısacası severiz kendilerini:)yemeğin nefis görünüyor.eline sağlık.afiyet şifa olsun canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tabii.öyle de çok güzel olur.Sen yaparsın da güzel olmaz mı.Teşekkür ederim yorumun için.sevgilerimle...

      Sil
  3. ellerine sağlık şulecem ne güzel olmuş

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...