14 Kasım 2013 Perşembe

Vazgeçilmez Lezzet KISIR

 Her yiğidin yoğurt yiyişi farklı olduğu gibi her hanımında kısır yapışı farklıdır :) Ama bu gerçekten böyle.Ben neredeyse her arkadaşımda farklı lezzettlerde kısır yedim.Sadece ilgimi çeken tek ortak nokta soğan ve salçanın yağla beraber kavrulmasıydı. Ben de tam tersine kısırı çiğden yaparım.Annemden böyle öğrenmiştim.Eminim benim gibi çiğden yapanlar da vardır.Bana göre tüm malzemeleri çiğden koymak ayrı bir lezzet veriyor. E haydi o zaman tarife geçeyim:
MALZEMELER:
2 su bardağı ince bulgur
2 diş sarımsak
1 demet taze soğan
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
8-10 adet kıvırcık yaprakları
2 tatlı kaşığı kuru nane
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz (salçanız tuzluysa hiç koymayın)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı pulbiber
yarım çay kaşığı kimyon
yarım çay bardağı zeytin yağı
1 limonun suyu

YAPILIŞI:

  • Bulguru derin bir kapaklı kaba koyun.Üzerine bulgurun hizasından biraz az olacak şekilde sıcak su koyun ve kabınızın kapağını kapatarak bulgurun suyu çekmesini ve şişmesini bekleyin.
  • Bulgur şişip soğuduktan sonra baharatlarını, salça ve dövülmüş ya da rendelenmiş sarımsağı ekleyerek karıştırın.
  • İnce kıyılmış yeşillikleri, yağını ve limonunu koyun.
  • Tüm malzemeyi harmanlayın ve servis edin.

Afiyet olsun...

25 yorum:

  1. gerçektende vazgeçilmez lezzet kısır elinize sağlık harika

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Şuleciğim,
    Yazdıklarını sürekli takip ediyorum ve seni gerçekten takdir ediyorum.
    Çok çalışkansın, Maşallah★☆★
    Canım Şuleciğim,
    Bu kısıra kuru soğan konulmuyor sanırım?
    Ve salça direk kullanılıyor,
    Yanlış anlamamışımdır inşallah.
    Hiç böyle yapmadım ama senin referansınla denemek istiyorum.
    Selam ve dua ile Sevgili Şuleciğim♥♡♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ablacım.Kuru soğan yok ve salçaları direk kullanıyorsun.Benim de çoğu arkadaşım aynı bu soruları sorup yiyince lezzetini çok beğeniyorlar.Aynı zamanda sarımsak kullanıyorum.Esas lezzeti de o veriyor:) Aynı ölçülerle kesinlikle denemelisin.Güzel yorumun için teşekkürler.sevgi ve selamlar benden...

      Sil
  3. oyyy bu saatte bu bu nedir bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye saatine göre tam da çay saati,hemen yapıp yemelisin :) Bişkekte akşam oldu ben şimdi soframı kuracağım.selamlar...

      Sil
  4. canım ellerine sağlık çok güzel gözüküyor özellikle o üzerindeki turşular ağzımın suyunu akıttı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım :) kışa doğru kurmuştum turşularımı.oldukça lezzetliler.

      Sil
  5. Eline sağlık canım Benim de vazgeçilmezim çook severim senin kısırda çok nefis olmuş selam ve sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. canım kısır çok güzel görünüyor ama asıl yanındaki turşular akla ziyan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah keşke turşularımı yayınlasaydım.Bu sene ne hikmetse yaptığım turşuları bloğa koymadım.Başka zamana inşallah.Beğenmene sevindim.teşekkürler canım.

      Sil
  7. elinize sağlık hımmmm bayılırım kısıra.

    YanıtlaSil
  8. mükemmel görülüyor yiyecek olanlar muhakkak çok şanslı

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize sağlık.Çok iştah açıcı görünüyor :)

    YanıtlaSil
  10. en sevdiğim salatadır diyebilirim, bende kuru soğan kullanmam ,taze soğanla yaparım ama dereotu denemedim.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dereotu koymak şart değil.Ama ben çok severim.eğer yeşilliklerim arasında varsa hemen kullanırım.Teşekkürler canım.sevgilerimle...

      Sil
  11. Senin kısırını yemiş biri olarak diyebilirim ki gerçekten çok lezzetliydi.Yaptığın diğer lezzetler gibi;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canımsın.bu akşam yediklerimde ayrıca nefisti.Seninde ellerine emeklerine sağlık.Biz gelicez diye ne hazırlıklar yapmışsın öyle.Kısır da neymiş:) Daha neler yicez biz senle inş.Güzel yorumun için teşekkürler.sevgiler...

      Sil
    2. Bugün senden aldığım tarifleri yaptım.Hepsi çok güzel oldu.Senin blogun benim tarif defterimin yerini alacak bu gidişle.Sağlık olsun gerisi kolay;)Sevgilerimle...

      Sil
  12. Nedense biri yaptığında daha bi seviyorum kısırı, ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...