1 Aralık 2013 Pazar

Adana Kebab Yapımı

Bundan bir kaç hafta önce yayınladığım postta Adana usulü ciğer kebap yapımını yayınlamıştım.Merak edenler buradan bakabilirler. Yine aynı arkadaş gurubumuzla beraber bu defa Adana Kebap yapmaya gittik. Tabi bu işin ustası Adanalı arkadaşlarımızdı. Özellikle eşim nasıl yapıldığını görerek öğrenmek istiyordu.Ama maharetli ellerde yapımı bir başka tabii. Niyazi Bey yaparken biz seyrettik.Ama ben epey bir fotoğraf ve video çektim.Sizlere de nasıl yapıldığı konusunda bir fikir verebilir.

MALZEMELER VE YAPILIŞI:
2 kg 150 gr kadar koyun etinden çekilmiş kıymamız vardı.Bu ete 300 gr kadar kuyruk yağı eklendi ve epeyce yağlı bir kıyma elde edilmiş oldu. Kuyruk yağıyla beraber çekilmiş koyun etine 1 yemek kaşığı biber salçası, 2 tatlı kaşığı pulbiber ve yeterince tuz ekleyerek iyice özdeşleşene kadar yoğrulması gerekiyor.Normalde bu hazırlığı bir gece öncesinden yapmak etin hem dinlenmesini hem de daha lezzetlenmesini sağladığı için öyle yapmak en güzeli ama bizim ona fırsatımız olmadı.Yine de lezzeti harikaydı.
Niyazi bey elinin terzisiyle, her şişe 100 gr gelecek kadar kıymayı top top yapıp ayarladı.
Daha sonra şişe geçirip şekil verdi.Bu işlemi yaparken, kıymanın şişin üzerinde orantılı ve düzgün şekil alması için elini sıkça suya batırdı.Yağlı bir kıyma olduğu için ele çok yapışıyor.Aynı şekli eşim vermeye çalıştı. O hallerini çekecektim aslında ama nasıl olduysa kaçırmışım.Malesef pek başarılı olamadı. Ama yapa yapa öğrenecek inşallah :) 
İşte şişler yavaş yavaş doluyor.
Yağını fazla akıtmadan ve kurutmadan belli aralıklarla çevirilerek pişiriliyor.
Etin yağını lavaşların arasına biraz çektiriyoruz ki,daha da lezzetli olsun.Sonra şişi arasına çekip salatalarını da ekleyip dürüm yapıyoruz.
Restoranda yediklerimizden daha lezzetliydi.
Bizim bıcırların çekirdek keyfi
Benim kızım ve arkadaşımın oğlu da resim yaparken 
İşte böyle güzel bir hafta sonu geçirdik.İnşallah bu günlerimizi bir daha yaşamak nasip olur.Adana kebabın nasıl yapıldığını da böylelikle bize öğretmiş olan Niyazi beye teşekkürler.

6 yorum:

  1. Hımmm olsada yesek dedirtti :) Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  2. afiyet şeker olsun kollersterol yağlanma olmasın :))))))) kebap cenneti Adanadan sevgiler beğeniyle takipteyim :))))

    YanıtlaSil
  3. benım esımde cok sever ve yaparda bıze resımlere nasıl bakakaldım yapanın elıne sağlık

    YanıtlaSil
  4. Adana kebap kebapların şahıdır :)
    Nefis görünüyor, afiyet olsun size..

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmuş canım. Bak canım adana şekti. O arada koyun kıymanın püf noktası % 50 oranında kaburga ile but un karışımı olması. Bir adanalıdan tiyo : ))

    YanıtlaSil
  6. Zaten kebap deyince adana kebaptır ilk akla gelen. Arkadaşınızda hakkını vererek yapmış şulecim.açık havada güzel daha lezzetli olmuştur. Afiyet şifa olsun. Sevgiler canım

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...