5 Aralık 2013 Perşembe

Ayva Reçeli

Yapar yapmaz geciktirmeden yayınlayayım tarifi dedim. Malum tam da ayva zamanı. Mis kokulu bir ayva reçeline ne dersiniz? Eğer hala yapmadıysanız geç kalmış sayılmazsınız.Hadi o zaman tarife geçeyim:

Malzemeler:
1 kg ayva
5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
1 limonun suyu
6-7 adet karanfil
Yapılışı: 
Ayvaları iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soymadan küp küp doğruyoruz.
Tencereye 5 bardak su koyup kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynayan suya ayvaları ekleyip haşlamaya bırakıyoruz.
Haşlanıp yumuşayan ayvalara toz şeker ilave ediyoruz.Üzerine karanfilleri ekliyoruz.
Kıvamlaşıp rengi değişene kadar pişiriyoruz.
Ocaktan alamaya yakın içine limon suyunu ekliyoruz.Bir iki taşım daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
Soğuduktan sonra kavanoza koyup buz dolabına kaldırıyoruz.
İşte nefis ve mis kokulu ayva reçelimiz hazır.Bu ölçüden tam olarak 1 litrelik kavanoz kadar çıktı.Deneyecek olanlara kolay gelsin.

20 yorum:

  1. Ellerine sağlık gönül dostum.En sevdiğim reçellerden biridir ayva reçeli.Marifetlerini ve meziyetlerini merakla izlemekte ve beklemekteyim. :)
    selam ve dua il kal canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım,Allah razı olsun güzel sözlerin için.Sevgi ve muhabbetlerimle...

      Sil
  2. şulecim annem çok yapardı ayva reçelini. o biraz fazla kaynatmayı severdi. rengi biraz koyulaşırdı.seninki de harika görünüyor canım. rengini hiç kaybetmemiş.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet rengi de tadı da çok güzel oldu.Bu benim ilk denemen değil ama her defasında sonuç daha da güzel oluyor.Teşekkürler ablacım.

      Sil
  3. Recel nefis gozukuyor canim. Ellerine saglik. En kisa zamanda bende yapmaliyim. Annem yaparken cekirdeklerini de kullanirdi. rengi de cok guzel olmus. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım.Tabii çekirdekleride kullanılabilir.Daha fazla renk verebilir ama belli bir süre sonra reçel, çekirdeğin etkisiyle joleleşmeye başlıyor.Ben o sebepten koymuyorum.
      Sevgilerimle...

      Sil
  4. ayvanin kullanim seklinden cok cekirdekleriyle ilgileniyorum ben bu ara,birsurude cekirdegim olur yapsammi ki bende:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eğer reçeli seviyorsanız,tam da ayva zamanıyken yapmanı tavsiye ederim.Nefis oluyor.Evet, aynı zamanda bir sürü çekirdeğin olur :)

      Sil
  5. süper olmuş tam kıvamında ellerine sağlık sevgiyle kal :)

    YanıtlaSil
  6. tamda ayva zamanı buda kış reçeli olur. bir öneri çekirdeğinden üç beş tanesini bıçakla kesip içine kaynarken atarsanız rengi daha kırmızı olur . birde çekirdeğinden jöle yapılır ufak bir bilgi size elinize sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. verdiğiniz bilgiler eminim bilmeyenler için çok faydalı olacaktır.teşekkürler,sevgiler...

      Sil
  7. Eline sağlık canım Reçelin nefis olmuş rengide bayıldım sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler, canım.sevgiler....

      Sil
  8. canım ayvanın her şeyine bayılırım. Çekirdeklerini içine atmadan bu renk oluyormu, hiç denemedim çekirdeksiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki canım Zaten benimki çekirdeksiz.Reçele bu rengi veren esasında ayvanın kabuklarıdır.Tarifimde de yazdığım gibi kabuklarını soymadan yapıyoruz.Bence dene ve gör derim ben :) teşekkürler,sevgiler...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...