17 Aralık 2013 Salı

Fırında Kabak Tatlısı

Bu haftaki ilk yayınıma tatlıyla giriş yapayım istedim.Malum tam da kabak zamanı.Tatlısını yapmadan olmaz diimi. Bende fırsatı kaçırmadan hem tatlısını yaptım hem de çorbasını.Ama önceliği tatlıya veriyorum.Sonra çorba tarifimi de yayınlayacağım inşallah.Hadi o zaman tarife geçeyim:

 Malzemeler: 
1 kg bal kabağı
1/2 kg şeker
ceviz ve kabuk tarçın

Yapılışı: Kabukları soyulmuş bal kabağını büyük küpler halinde doğrayıp fırın tepsisine alalım.Üzerine şekeri dökelim ve kabuk tarçını koyalım.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yumuşayana dek pişirelim.Üzerine ceviz koyup servis edelim.  
 AFİYET OLSUN...

19 yorum:

  1. Ellerine sağlık... Rengi bile yetiyor :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler canım.Aynen ben de bayılıyorum kabağın rengine.

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık,ben de çok severim kabak tatlısını,hem hafif hem tatlı daha ne olsun de mi...

    YanıtlaSil
  4. Off canım harika..Kabak tatlısına bayılıırm ben :))

    YanıtlaSil
  5. canım ne kadar pratik anlatmışsın ve yapmışsın. Hiç denemedim bu şeklini. Ben yok kireçte beklet, yok süz bir sürü uğraşıyordum, Bu enfes görünüyor. Hiç fırında denemedim. İnşallah benu da deneyeceğim. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence seninkide nefis oluyordur.Bende kireçte yapmayı çok istiyorum.Onun görseli ve tadı daha güzel diimii. Teşekkürler canım.sevgiler...

      Sil
  6. seviyorum kabağı fırındada başka güzel ellerin dert görmesin

    YanıtlaSil
  7. Kastamonu'da kulakları çınlasın bir komşum vardı. Kabak yapmış fırında.onu da hafif yakmış.yanmış diyenede cevabı hemen hazır.gülerek derdiki.ben rengini böyle seviyorum. Tabi bizide güldürürdu. Fırında pişen kabağın da tadı başka olur. Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  8. :) alemsin Fatma abla.Güldürdün beni.Ne diyim bilemedim şimd :)teşekkürler sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Çok leziz duruyor amaa :) Fırında yapılmışını çok severek yediğim bir tatlı.
    Bu ara benim de niyetim var yapmaya. Harika görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denizcim, teşekkürler canım.Bence de fırında ayrı bir lezzetli oluyor.Sevgilerimle...

      Sil
  10. şekerde bekletilmeden direk fırına atılıyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet.Bekletmiyoruz.Kendi suyu yetiyor ve hatta epey sulanıyor.

      Sil
  11. Bende çok seviyorum kabak tatlısını...Fırında deneme fırsatım olmadı ama en kısa zamanda deneyeceğim...Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...