1 Ocak 2014 Çarşamba

T-bone Steak

T-bone steak ile ilgili bir kaç bilgi vererek başlamak istiyorum.Dananın sadece sırt kısmından çıkıyor.Dananın yüzde 30'luk kısmını kaplayan sırt kısmından çıkan et  Dallas steak, T-bone, Kobe steak, bonfile ve New York steak olarak adlandırılıyor.T-bone steak, hem bonfile hem de kontrfile parçasına sahip tek et çeşitidir.Bizimki de resimlerden de anlayacağınız üzere T şeklinde olduğu için yani kemikli steak T-bone adını alıyor.Etin şekline göre isimleri var.
Normalde bu eti özel ısı teknikleriyle pişirmeden önce 20 gün kadar bekletiyorlarmış.Ama biz farklı bir yöntemle 3 -4 gün kadar beklettik.Bu tarz etleri genelde eşim yapar ve çok meraklıdır.Biz az pişmiş ete alışık olmadığımızdan pişme süresini uzun tuttuk.Normalde çok az pişmişi makbul, içi kırmızı kırmızı kanlı olacak 

Yukarıda bahsettiğim gibi eti 3-4 gün beklettik.Şimdi bu bekletme işleminde neler yaptık ondan bahsedeyim.
Öncelikle eti boyutuna göre sığabilecek bir kabın içerisine alıyoruz.Ben dikdörtgen borcam kullandım.Eti iyice tuzlayıp üzerini geçecek kadar süt koyuyoruz.Bunun için tam bir litre süt kullandık.Üçüncü günün sonunda sütü döküp eti süzdürelim.Üzerine dilerseniz baharat ekleyebilirsiniz.Karabiber kırmızı toz biber ve kekik gibi.Biz biraz serptik.Biraz da bu şekilde bekletebilirsiniz.Daha sonra kızdırdığımız tavada etin suyunun içinde kalması için mühürleme işlemini uyguluyoruz.Yüksek ateşte eti belli aralıklarla ters düz ederek pişiriyoruz.

İşte az pişmiş ve mühürlemniş halindeyken çekmiştim.Aslında bu az pişmiş haliyle yemek gerekiyor ama biz henüz az pişmiş haliyle eti tüketemiyoruz
Eveet çok pişmiş T-bone steak servise hazır.Özellikle Amerikalılar bu eti neredeyse çiğ haliyle yiyorlar.Bizim bu çok pişirme tekniğimizi görseler epey eleştirirler sanırım 





Bu tablonun sizlere faydalı olacağını düşünerek koyuyorum.Dana'nın neresinden ne pişirebiliriz diye artık düşünmenize gerek yok.Bu tablo size hangi eti nasıl pişirmeniz gerektiği konusunda yardımcı olacak.

17 yorum:

  1. ellerine sağlık canım et yemeklerini çok severim.nefis görünüyor.mutlu yıllar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler Eminecim.İyi seneler...

      Sil
  2. cok faydalı bılgıler vermışsin sule tsk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydalı olabildiysem sevinirim.Ben teşekkür ederim.sevgiler...

      Sil
  3. Ellerine sağlık canım. Bu faydalı bilgiler içinde teşekkürler...Mutlu yıllar....:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim canım.ben teşekkür ederim,iyi seneler...

      Sil
  4. çok güzel olmuş, benim eşim bayılır böyle tariflere ve ete. Çok teşekkürler şuleciğim. Dana eti pişirim tablosu da çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım,faydalı olabildiysem eğer mutlu olurum.sevgilerimle...

      Sil
  5. Erkeklerin bu konuda bir el lezzetimi var baharatta mı bir şey yapıyorlar bilmem ama lokum gibi oluyor :-)
    Et yemek lazım protein açısından fakat etsiz yaşarım bamyasız asla, diyenlerdenim :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzeel :) Bamyayı ben de çok severim.Hatta yakın zamanda gelecek bir tarifim.Yorumun için teşekkürler canım,sevgiler...

      Sil
    2. Bamya tarifini hasretle bekliyorum o zaman :-)
      Sevgiler :-)

      Sil
  6. çok güzel pişmiş,eti böyle pişirebilmek marifet doğrusu,sert oluyor çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım.Sevgiler...

      Sil
  7. Nefis görünüyor vallahi canım. Elinize emeğinize sağlık. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım.sevgilerimle...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...