Merhaba değerli takipçiler,izleyiciler,uğrayıp çıkanlar,beğenip kalanlar....
Bu haftaya yine pratik tariflerle devam ediyorum.Kayıtlarımda birikmiş epey bir pratik tarif var.Bu aralar biraz onlara yoğunluk vermek istiyorum.Çünkü geride harika tarifler sizi bekliyor.Bu tarif de yine benim şipşak yaptığım tartlardan biri oldu.Ayva reçelinin o eşsiz kokusu ve aromasıyla pişen tartım gerçekten hoş olmuştu.Enteresan olan kısmı ise reçeli blendırdan çekip tart hamurunun üzerine yaydım ve o şekilde pişti.Normalde genellikle ayva dizilerek yapılıyor.Bu tamamen benim uydurmam oldu.Sonuç ise süper oldu:) Ayva reçelini merak edenler KIŞLIKLAR bölümünden bakabilirler.
Tart Hamuru İçin malzemeler:
1 yumurta
50 gr tereyağı (oldukça yumuşak olmalı)
3/4 su bardağı toz şeker
1/2 paket kabartma tozu
vanilya
aldığı kadar un
Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim.Tart kalıbımıza yayalım,üzerine çatalla bir kaç yerinden delikler açalım.Blendırladığımız ayva reçelini üzerine yayalım ve fırına verelim.İşte bu kadar pratik ve kolay bir tarif.