Nohut yemeğini sevmiyenimiz yoktur herhalde.Biz de çok sevmemize rağmen sık sık yapmadığım da bir gerçek.Geçenler de aklıma geldi ve epeydir yapmadığı farkettim.Hemen ıslayıverdim nohutu.Harika bir yemek bence.Lezzetine bayılıyoruz biz.Eğer sizde epeydir yapmadıysanız,haydi mutfağa o zaman.Bende tarife geçeyim hemen:
31 Mayıs 2013 Cuma
29 Mayıs 2013 Çarşamba
Taze Patatesli Kaburga yemeği
Enfes bir yemek tarifi daha geliyor.Şu sıralar taze patatesler çıkmışken yapılabilecek en güzel yemekleri yapın bence.İşte bu tarif de benim mutfağımda sıkça pişen lezzetli bir et yemeğidir.Hanımlar, sadece malzemeleri yazıyorum,oran yok.Ben elimdeki ve mutfağımdaki malzemelere göre yaptım.Zaten görüntüsünden aşağı yukarı miktarını anlayabilirsiniz.Tarifini hemen aktarıyorum:
28 Mayıs 2013 Salı
Şipşak pirzola
Herhalde kısa zamanda yapılabilecek en güzel et yemeklerinden biridir.O sebeple başlığına şipşak pirzola yazmayı uygun gördüm.
Şimdi gelelim malzemelere:
kuzu pirzola,tuz,kara biber,pul biber ve kekik
Yapılışı:İyice kızdırdığımız tavaya güzelce baharatladığımız pirzolaları dizip suyunu bıraktırmadan pişirelim.Ben ekstra tavaya yağ koymuyorum.Etin kendi yağı yeterli oluyor.Tavadan almaya yakın üzerine tekrardan kekik serperseniz çok daha güzel oluyor.
27 Mayıs 2013 Pazartesi
kavrulmuş patates salatası
Merhabalar,
Patates kavurmasını hem börekler de iç olarak,hem de kahvaltılarda kavurup yemek çok güzel olur.Bu tarif de yine 5 çaylarınızda yapabileceğiniz pratik bir salata tarifi.Oldukça da lezzetli oluyor.Tarifini hemen kısaca vermek istiyorum.Oran vermeden anlatacağım.Bu tarirfi dilediğiniz miktarda yapabilirsiniz.
Yapılışı: Patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp tencerede az suyla haşlayın.Haşlanan patatesleri süzdürdükten sonra soğuması için bir kenara alın.Tavaya biraz sıvı yağ koyup piyazlık doğradığınız soğanları kavurun.Kavrulan soğanın üzerine biraz biber salçası,biraz da domates salçası koyup kavurmaya devam edin.Üzerine patatesleri ekleyip tekrar kavurmaya devam edin.Son olarak üzerine tuzunu ve baharatlarını ekleyin.Ben sadece kara biber ve pul biber eklemiştim.Kavrulan patesleri ocaktan alıp soğumaya bırakın.Servis yapmadan önce ince ince doğradığınız dereotuyla karıştırın ve dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.Afiyet olsun...
26 Mayıs 2013 Pazar
Ebruli kek
Geçenler de bloğum da yayınladığım tariflerime şöyle bir göz atarken klasik bir kek tarifi yayınlamadığımı farkettim.Kızlarım de isteyince hemen yapıverdim.Ama tek farkla,hadi dedik ebruli olsun kekimiz.Yumuşacık ve lezzetli klasik kek tarifimiz şöyle:
25 Mayıs 2013 Cumartesi
Perişan Kurabiye
Son zamanlarda sıklıkla yaptığım enfes bir kurabiye.Bu sefer de kızımla beraber yaptık.Nasıl olsa şekil vermeyi gerektirmeyen bir kurabiye.Adı gibi görünümü perişan:) Tadı da bir o kadar lezzetli olan bu kurabiye çayın yanında harika gidiyor.Kurabiyeyi yaparken 6 yaşındaki minik prensesim Hale,bana yardımcı oldu.Hatta o yaptı diyebilirim.Hamurla oynamayı çok sevdiği için,şekil işini ona bırakmak,onun açısından da oldukça keyifli oldu.Siz de bu kurabiyeyi çocuklarınızla beraber yapabilirsiniz..Emin olun çok keyifli zamanlar geçireceksiniz.İşte Hale'nin ellerinden perişan kurabiye tarifimiz geliyor:
23 Mayıs 2013 Perşembe
çikolatalı ve kakaolu dondurma
Merhabalar
Sırada benim ve eşimin favori dondurması olan çikolatalı ve kakaolu dondurma var.Siz de bizim gibi çikolatalı ve kakaolu tatlıları sevenler kategorisindeyseniz o zaman bu ev yapımı enfes dondurma da tam size göre demektir.Haydi siz yapmak için kolları sıvayın,ben de tarifi sunayım.İşte malzemeler:
22 Mayıs 2013 Çarşamba
Çilekli dondurma
Sevgili arkadaşlar dondurma tariflerime son sürat devam ediyorum.
Sırada lezzetli mi lezzetli çilekli dondurma tarifim var.Bunu özellikle kızlarım için yapıyorum.Onlar bayılıyorlar çilekli dondurmaya.Malzemeler bir önceki sade dondurma tarifiyle aynı.Tek farkı çilek püresi koyuyor ve şeker oranını biraz daha artırıyoruz.Yine nasıl yapıldığını merak eden arkadaşlarım için,ben yine de tarifi ve yapım aşamalarını yazacağım.
21 Mayıs 2013 Salı
Sade dondurma ve yapılışı
İşte beklenen tarifler geldi arkadaşlar.
Sıcaklar da iyice bastırınca dondurma sezonunu açtım artık.Ben yapmaktan yılmadım,ev halkı da yemekten yılmadı.Bu gidişle kimsenin yılmaya niyeti yok gibi.Özellikle kızlarım resmen dondurma canavarı gibiler.Ama size garanti veririm ki harika oluyor.Malzemelerin resmini Bişkek'te ki arkadaşlarım için çektim.Onlar oldukça merak ediyorlardı.Arkadaşlar bu tarif benim taa bekarken yaptığım bir tariftir.Hem çok pratik hemde bir o kadar lezzetli oluyor.Hadi hemen malzemeleri kapın ve yapmaya başlayın.Emin olun eşiniz de dışarıdan aldıklarınızla hiç bir farkı olmadığın düşünecek.Çünkü aynı şeyi benim eşim de düşünüyor.Hatta daha lezzetli olmuş diyor.Neyse ben sizi daha fazla meraklandırmadan tarifimi vereyim.İşte malzemeler ve yapım aşaması:
20 Mayıs 2013 Pazartesi
Çeşit Çeşit Dondurma Yapımı
Herkese kocaman bir MERHABAAA!
Artık havalar iyiden iyiye iyice ısındı.Canımız soğuk ve serinletici bir şeyler istemeye başladı bile.O zaman yapacağımız en güzel şey evde yaptığımız mis gibi dondurmalar olacak diimi.Hem içimiz rahat bir şekilde yiyebiliriz.Şimdilik sade,çikolatalı ve çilekli yaptım.Devamı gelecek inşallah.Çevremde bu tariflerimi sabırsızlıkla bekleyen arkadaşlarım var.Ben de size önden haberini vereyim dedim.Tarifler sırasıyla gelmeye devam edecek.İzlemeye devam edin arkadaşlar....
19 Mayıs 2013 Pazar
Yoğurtlu yumurta
Yumurtanın en güzel hallerinden birisi desem kısaca nasıl olur acaba.Yumurtayı yoğurtla yememiş olan arkadaşlar.Bunu muhakkak deneyin derim.Daha önce de bahsetmiştim ben Erzurumluyum diye.Bizim orada çılbır yapılır.Yumurtayı tuzlu suya kırıp pişirirler ve aynı böyle yoğurtlayıp,üzerine tere yağı yakıp dökerler.Erzurum da kahvaltıların kralıdır çılbır.İnşallah onu da bir gün yapıp yayınlıyacağım.Ama bu tarif bizim evde yıllardır yapılan bir tariftir.Aslında kolay çılbır da diyebiliriz.Erzurum usulu yapmaya cesareti olmayanlar bu şekilde de yapabilirler.
Öncelikle kişi sayınıza göre yumurta haşlıyoruz.Haşlanan yumurtaları servis tabağına doğruyoruz.Üzerine tuz,kara biber ve isterseniz biraz pul biber de atabilirsiniz.Hazırlamış olduğumuz sarımsaklı yoğurdu üzerine döküyoruz.Biraz da tere yağı yakıp üzerine gezdiriyoruz.
Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun.
Öncelikle kişi sayınıza göre yumurta haşlıyoruz.Haşlanan yumurtaları servis tabağına doğruyoruz.Üzerine tuz,kara biber ve isterseniz biraz pul biber de atabilirsiniz.Hazırlamış olduğumuz sarımsaklı yoğurdu üzerine döküyoruz.Biraz da tere yağı yakıp üzerine gezdiriyoruz.
Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun.
18 Mayıs 2013 Cumartesi
Kaygana
Günaaaydın...
Hadi kahvaltıya şöyle lezzetli mi lezzetli bir kagana yapmaya ne dersiniz.Yeşil soğanınız,yumurtanız ve yağınız varsa işlem tamam demektir.Gerisi zaten afiyetle yemeye kalıyor.
Bir bağ yeşil soğanı tıpkı salataya doğrar gibi doğrayalım.Tavaya biraz sıvı yağ ve biraz tereyağı koyup eriyen yağa doğradığımız yeşil soğanları katıp yeşilliğini fazla öldürmeden biraz yumuşayana kadar soteleyelim.4 adet yumurtayı ayrı bir kapta biraz tuz atıp çırpalım ve soğanın üzerine dökelim.Tıpkı omlet yapar gibi pişirelim.Üzerine pul biber serpip servis edelim.Farklı ot çeşitleri kullanılarak da yapılabilen kayganayı biz bu şekilde de çok seviyoruz.Denemenizi tavsiye ederim.
Mutlu ve huzurlu bir hafta sonunuz olması dileğiyle,sevgiler...
17 Mayıs 2013 Cuma
PASTANE PİDESİ
Merhaba arkadaşlar.Bugün sizlere harika bir pastane pidesi tarifi vereceğim.Lezzeti gerçekten harika oldu.Pamuk gibi yumuşacık bir pide.Misafirlerimin de beğenisini kazandı.Ben kıymalı yaptım ama her türlü harçla yapabilirsiniz.Kısacası bu nefis minik pideler görüntüsüyle ve lezzetiyle harika oluyor.İyisi mi ben hemen malzemeleri vereyim:
15 Mayıs 2013 Çarşamba
Gül lokumlu kurabiye
Selamün aleyküm sevgili blok dostları,
Yoğun geçen günlerimin ardından nihayet geçebildim bilgisayarın başına.Bugün bizim için mübarek bir gün olmasından sebep ben de gül suyuyla aromandırdığım gül lokumlu kurabiye tarifimi vermek istedim.Yazımı fazla uzatmadan tarife geçmek istiyorum.
9 Mayıs 2013 Perşembe
Evde kaymak yapımı
Selam gönlü güzel blog dostları.Epeydir biriktirdiğim süt kaymakları en nihayetinde kremaya dönüştüler vee bu haliyle benim çook işime yaradılar.Tadıyla ve kıvamıyla o kadar güzel oldu ki,Hamur işlerinde ve tatlı yapımında kullandım.Tabikii en güzeli de kahvaltıda oldu.Dolaba koyunca biraz daha katılaştı.Üstüne süzme bal döküp kızarmış ekmeklerin üzerine sürüp afiyetle yedik.İnşallah sırasıyla nasıl ve nerede kullandığımı da tariflerimin arasında belirteceğim.
8 Mayıs 2013 Çarşamba
Vişne reçelli muhallebili kek
Merhabalar.Vişneli tatları sevenler için ve vişne reçeli olanlar için hemen yapabilecekleri harika bir kek tarifi geliyor.Aslında vişneli pasta bile diyebiliriz.Enfes bir lezzet.Emin olun bu kekle misafirlerinizin beğenisini kazanacaksınız.Yaza doğru girerken vişne reçellerini benim gibi bitirememiş olanlar bu şekilde değerlendirebilirler.
7 Mayıs 2013 Salı
Kurutulmuş Sebzelerle Etli Güveç Yapımı
Hanımlaaar!
Özellikle kurutulmuş sebzeleri olan hanımlar,size sesleniyorum.Harika bir güveç yemeği yapmaya ne dersiniz.Emin olun lezzetine doyamayacaksınız.Yaza doğru girerken ben de geçen sene yazdan yaptığım kurutulmuş sebzelerle güveç yemeği yapayım dedim.Yanında ev yapımı yoğurtla nefis gitti.
Her şeyin doğal olmasına o kadar alıştık ki İstanbula dönünce ne yapıcam diye bazen kara kara düşünüyorum.Her şeyin burada ki kadar doğalını bulabileceğimizi zannetmiyorum.Bişkek'e İstanbuldan ilk geldiğim zamanlarda o kadar zorlanmıştım ki,her şeyin hazırına alışmışız tabii.Marketlerde Türkiye deki gibi yoğurt bulamıyosunuz,İstediğiniz gibi peynir bulamıyosunuz...vs. daha bir çok şey sayabilirim size.İyiki de yokmuş.İyiki de sütümü,yoğurdumu,peynirimi kendim yapmışım.Göz göre göre insanları nasıl kandırıp,yoğurt,peynir,süt diye içinde her türlü hastalığa,kansere davetiye çıkaran maddeleri yedirdiklerini televizyonlardan izleyince üzüntüden kahrolduk.Bal diye glikoz sattıklarını,at eti sattıklarını,sular bile... daha ne diyim bilmiyorum ki.Neyse daha fazla uzatıp tadımızı kaçırmıyayım.Bu işi yapanları allaha havale edip ıslah olmaları için dua etmek lazım.
Şimdi güveç için gerekli malzemeleri vereyim.
6 Mayıs 2013 Pazartesi
Kakaolu Afyon lokumu
Herkese güzel bir hafta dileyerek ve bu güzel haftaya tatlı bir başlangıç yaparak başlayalım istedim.
Afyon lokumunun ev usulü olanı tabii:)Sadesini de çok yaparım ben.Ama önce kakaolusunu yayınlamakla başlayayım dedim.Diğer tarifimi de en kısa zaman da yayınlayacağım.Şimdi gelelim malzemelere
5 Mayıs 2013 Pazar
Lor peynirli-çiriş otlu gözleme
Herkese güzel bir hafta sonu dileyerek başlamak istiyorum.
Çiriş otlu son tarifimde artık sunuma hazır.Dün ve bugün kahvaltıya yaptım.Sıcak sıcak yedik ve lezzetine doyamadık desem yeridir.Bir de lor peynirinin lezzetiyle birleşince ortaya harika bir gözleme harcı çıktı.Çiriş otlu diğer tariflerime buradan bakabilirsiniz.
3 Mayıs 2013 Cuma
evde lahmacun yapımı,tavada lahmacun
Herkese kocaman bir merhaba!!!
Nasılsınız blogcanlar ve değerli takipçiler.Ben artık kendimi iyiden iyiye ev usulü lokanta moduna sokmuş bulunuyorum.Sevgili eşim Sedat bey,işten eve gelirken ya da gelmesine saatler varken ben denizi arar ve siparişini verir.Yemeğim varsa bile eğer beyfendinin canı o gün başka bişey istiyorsa o yapılacak,kesinlikle kurtuluş yok:) Ben de o sebeble lahmacunların resmini eşime de atıfta bulunarak espirili bir dille yayınlamaya karar verdim.Ama gerçekten harika oldular.Dışarıda yediklerimizden kat kat güzel olmuştu.'Sedatcığım kaç tane yedin,sayabildin mi acaba?'
İnanın şu an bunları yazarken bir yandan da keyifle gülüyorum.Bir gün de ben versem şu siparişleri nasıl olur acaba?Şaka bi yana hakkını da yiyemem sevgili eşimin.O da mutfağı çok sever.Et türü yemekleri yapmayı çok sever.Bu sebeble arada mutfağa girip bişeyler yapar bizde çocuklarla beraber afiyetle yeriz.Tabii yaptığı her şey benim kontrolüm altında oluyor:)Erkekler mutfağa girince sonucunu söylemeye gerek yok,kısaca savaş alanı desem yeterli sanırım:)
1 Mayıs 2013 Çarşamba
Yumurtalı Çiriş Otu Kavurması
Merhabalar değerli izleyenler
Çiriş otu tariflerime devam ediyorum.Bir-iki gün önceki postta çiriş otu yemeği tarifi vermiştim..Şimdi de sırada Yumurtalı Çiriş Otu Kavurması var.Dediğim gibi zamanı neredeyse geçmek üzere olan bu otun ne kadar şifalı olduğundan bahsetmiştim.Nisan ayı bu otun zamanıdır.Sonrasında olmaz ve ömrü çok kısadır.Şifa niyetine yaptığım yumurtalı çirişi de kahvaltıda yemiştik.Lezzeti harika oldu.Biraz da acılı yapmıştım.Eşim de çok severek yedi.İsterseniz nasıl yaptığımı kısaca anlatayım.Zaten oldukça basit ve bir o kadar da lezzetli.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)